A világbajnokság még tavaly, december 27-én kezdődött. 76 ország 425 fiatal vitorlázója töltötte versenyzéssel Malajziában az év végét.

Az utolsó napon könnyű szél várta a 425 fiatal vitorlázót. Az előző napok 20 csomós szeleihez képest más taktikát kellett választani és ez meglepett egy-két sportolót.

Az aranyérem sorsa a Laser Radial osztályban a fiúk között már tegnap eldőlt, de a lányoknál még izgulhattunk. Mári az első helyről várta az utolsó futamot és megtette, amit kellett, 2 nagy ellenfele előtt ért célba a negyedik helyen és ezzel megnyerte a világbajnokságot. Helyezései: 3, 5, 6, 1, 1, 2, (23), 1, 4

"Nagyon boldog vagyok, de bonyolult nap volt a mai. Aggódtam, mert tegnap volt egy rossz futamom, de a rajt jól sikerült és így tudtam tartani a mezőnyt. A kreuzbójához harmadikként érkeztem és utána meg tudtam tartani a helyem. Azt hiszem negyedikként futottam be, de nem is emlékszem. csak azt tudom, hogy jó helyezést értem el." - nyilatkozta Mári a verseny után.

A német Hannah Anderssohn-é lett a második hely, a bronzérem pedig a lengyel Magdalena Kwasna nyakába került.



Márinak fantasztikus éve volt és a 2016 pedig nem is kezdődhetne jobban. Tavaly ifjúsági Európa-Bajnokságot nyert Portugáliában, aztán az U19-esek Világbajnokságát Kanadában.

Végeredmény itt!