Pénteken Miamiban a viszatérő szél a magyar érdekeltségű Laser Standard mezőnyök számára lehetővé tette, hogy három illetve két futamot vitorlázzanak. Így az Arany csoportban a verseny mind a tíz tervezett  futama teljesült, míg az Ezüst csoportban nyolcból számítják a végeredményt. Szombaton még az Éremfutamokra kerül sor, de ebben nem vagyunk érdekeltek.

Jól sikerült a Miami Világkupa a Vadnai testvéreknek, akik mindketten bejutottak az Arany csoportba a legjobb 49 közé és ott is jól szerepeletek. Vadnai Benjamin egyenletesen jó vitorlázással a 22. helyen végzett. A selejtezőfutamokon háromszor is bekerült a legjobb tízbe, és a tizedik futamon becsúszott kiesője is (32.) bőven a mezőny első harmadán belüli hely.
Helyezései: 18., 8., 26., 7., 8., 24., majd az Arany csoportban:  27., 15. , 22., (32.).

A tizenhétéves Vadnai Jonatán 33. helye is kiváló teljesítmény, különösen a korához képest. Egyetlen futamban sem játszott alárendelt szerepet, és az első futamon elért 4. helye kiugróan jó.
Helyezései: 4., 21., 11., 28., 39., 15., majd az Arany csoportban:  26., 24., (40.), 24.

A 2015-ös világbajnokságon olimpiai szintet elért Tomai Balázsnak viszont egyértelműen balszerencsés hete volt Miamiban. Így a távolból természetesen feltételezés, de úgy tűnik őt nagyon kipécézte magának a versenybírók valamelyike. Már a második futamban megforgatták pumpálásért, ami egy ilyen szoros mezőnyben nagyon nagy hátrány, majd az ötödik futamból ugyanezért már kiállni kényszerült. Még így is csak pár hellyel, de kimaradt az Arany csoportból. Az Ezüst csoportban a hetedik futamban újabb fújást kaphatott, mert ebben az eredménye DNE lett, vagyis az összetett eredményből ki nem ejthető kizárás. Feltehetően a düh és a dac is segítette Pufit abban, hogy az Ezüst csoportban megnyerte az utolsó futamot.
Helyezései: 10., 40., 2., 30., (DNF), 8., majd az Ezüst csoportban: DNE, 1.,
(Az Ezüst csoportnak a selejtezők nután már csak két futamot rendeztek meg.)

Részletes eredmények ITT

A Miami Világkupa verseny a három magyar laseres között az első olimpiai válogató verseny volt. Még három versenyen vesznek részt, mire eldől, hogy melyikük lesz riói olimpikon.

A szörfösök között a hatodik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron az utolsó futamon tizedikként célba érve az összetett 21. helyen végzett az 51 deszkás között. Áron  - ahogy az elmúlt húsz évben minden Olimpia előtt megszokhattuk - elsősorban anyagi okok miatt szinte csak az olimpiai évben kezdi a felkészülést, és olyankor látványosan fejlődnek az eredményei. Most is ez látszik az eredményein. Miamiban három remek futamá mellé a többin megbízhatóan egyenletes teljesítményt tett, minden egyes alkalommal a mezőny első felében vitorlázva.