A később rajtoló férfi futamokban Vadnai Jonatán ma 18. és 7. lett, ezzel a 139 hajóból álló mezőnyben a tizenkilencedik. Vadnai Benjamin két mai tizedik helyével pillanatnyilag 27. az összetettben.

„Most beszéltem a fiúkkal, mindketten a Bemer mágneságyon regenerálódnak éppen a futamok után”- mondta az édesapa-menedzser Vadnai Péter. „Kemény volt a mai nap, az első futamban 11-14 csomós, a másodikban már 14-17 csomós szél fújt. A mai első futamban Jonatán rajtja nem sikerült a legjobban, de a fenti bójánál már nyolcadik volt. Egy jobbos szélforduló visszavetette, onnan már nehezen tudott előbbre kerülni. A másodikban jó lúvrajtot csinált, fenn negyedik volt, a hátszélben második-harmadik… Nagyon tömör a mezőny, egy apró szélforduló, kihagyás jó néhány helyet jelenthet. Benji ötödik körüli helyeken ért fel, de ezután tudatosan nem kockáztatott, látszik is az egyenletes szereplésén. Kicsit jöhetne neki jobban a lap. Megnyugtató, hogy mindketten arról számoltak be, hogy kifejezetten jó a sebességük. Ezután még jobban oda kell figyelniük a rajtokra, mert az arany csoportban itt már senki se nagyon hibázik...”

Holnaptól tehát már a döntő futamokra kerül sor a mainál valamivel gyengébb, déliről nyugatiasra forduló 6-10 csomós szélben, napsütéses tavaszi időben, legalábbis a meteorológusok szerint.

Eredmények

Képek: Joao Costa Ferreira