De hol és hogyan válasszuk ki a megfelelő kétkerekűt? Persze böngészhetünk az interneten, de nem tudunk semmit sem körbejárni, megfogni, kipróbálni, nincs kinek feltenni a kérdéseinket. Végigjárhatunk több boltot, ha időnk engedi, de általában nem szokta. Vagy elmehetünk a Bringaexpo-ra, amely éppen csak két héttel a szezonnyitónak számító Budapest Boat Show hajókiállítás után, március 3-án nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
A Bringaexpo nem új rendezvény, 2016-ban már kilencedik alkalommal várja a biciklik rajongóit és az érdeklődő kezdőket. Itt sorakoznak fel az év technikai újdonságai, de megtalálhatók a legnépszerűbb, leginkább bevált modellek is. A Bringaexpo az elmúlt években folyamatos fejlődésen és növekedésen ment keresztül, aminek köszönhetően idén már két pavilont is elfoglal: a Budapest Boat Show látogatói által már jól ismert G csarnok mellett az F-et is. Utóbbiban egy több részből álló óriás tesztpályán tehetők próbára a kiállításon látott kerékpár modellek, így garantáltan a legmegfelelőbb biciklit választhatjuk ki hajós kirándulásainkhoz. Ha szerencsénk van, akár egy magyar-, európai-, világ- vagy olimpiai bajnokkal is együtt róhatjuk a köröket, hiszen szinte mindenki, aki ebben a sportágban számít, megfordul majd a Bringaexpo színpadán és azt követően a tesztpályán.
Aki szereti az extrém dolgokat – és mi, hajósok, nyilván szeretjük – annak is tartogat meglepetéseket a Bringaexpo. Számos show műsor tarkítja majd a rendezvény programkínálatát: a szabadstílusú kerékpározás koronázatlan és koronázott királyai repkednek majd a levegőben, BMX-ekkel hódítanak meg leküzdhetetlennek látszó akadályokat, a döntött kanyarokból, buckákból és ugratókból álló ún. „pump track”-en pedig a gyorsaságé lesz a főszerep. Aki számára a világkerülés számít igazán extrém kihívásnak – és a hajósok között néhányan bizony dédelgetünk ilyen álmokat – az meghallgathatja a vágy beteljesülését kerékpáros nézőpontból. A család legkisebb tagjait se hagyjuk otthon, őket bringás játszóház, közlekedésbiztonság-technikai pálya és virtuális edzőtábor várja.
A Bringaexpo-ra érdemes előre, online jegyet váltani, így elkerülhető a sorban állás és még spórolhatunk is. Látogatásunkat egész naposra tervezzük, hiszen a megváltott belépőjeggyel ihletet meríthetünk nyaralásunkhoz az Utazás kiállításon, bepillanthatunk a kempingezés világába a Karaván Szalonon és Afrikában kalandozhatunk az Afrika Expo-n. Az esemény főszponzora a Cofidis, a Bringaexpo és a kerékpározás hiteles támogatója. További részletekért javasoljuk felkeresni a Bringaexpo weboldalát a www.bringaexpo.hungexpo.hu webcímen vagy csatlakozhatunk a Facebook közösséghez is: www.facebook.com/bringaexpo