Az idei VB-n az első és a második versenynapon is két-két futamot rendeztek 12-16 csomós szélben, Pufi a 112 fős mezőnyben, amely két csoportban versenyez a selejtező futamok során, az első versenynapon csoportjában egy 7. és egy 27. futamhelyezéssel összetettben a 34. helyen várta a folytatást. A második versenynapon az első futamban 21. helyezésével egy tőle elvárható helyet futott, a második futama azonban nem sikerült ilyen jól, beragadt a rajtnál, nem tudott eléggé tisztázni és a 40. helyen végzett. Összetettben jelenleg a 43. helyen áll. Ha a selejtező futamok során még egy-két húszon belüli helyezést szerez, biztos lehet az arany csoport! Elmondása szerint jól érzi magát, sebessége jó, eddig stabilan versenyzik, egyedül a nagy hőség zavaró.

A világbajnokságon a Vadnai testvérek is rajtvonalhoz álltak, Vadnai Jonatán jelenleg a 65., Vadnai Benjámin a 72. helyen áll.

A selejtező futamok a mai napon is folytatódnak, a korábbi világbajnoksághoz képest idén újdonság, hogy 8 selejtező futamot tartanak,ezek összetett eredménye alapján kerülnek a versenyzők az arany vagy ezüst csoportba, ahol további 6 döntő futam során mérkőzik meg egymással a mezőny, azaz összesen 14 futam teljesítése a cél.

Szurkoljunk Pufinak továbbra is!

Részletes eredmények és további információ a verseny honlapján:

http://www.laserworlds2016.org/index.php/mstand-results

Hajrá Pufi!!

MVM Sportegyesület

Fotók: JLDigitalMedia.net