A Go West! Kupa négykezes verseny, tehát kétfős egységek indulhatnak. Így garantáltan marad még erejük a szólóvitorlázóknak a másnapi igen emberpróbáló menetre. Szintén a másnapi megmérettetés miatt a Go West! rajtja a szokásosnál korábban lesz, reggel 8.00-kor. Így biztosítható, hogy még gyenge szél esetén is időben leérnek a hajók, és a skippereknek lesz elég idejük pihenni, felkészülni.

A versenyzők biztonsága érdekében a szervezők előírják minden nevezett egység számára a verseny időpontjában érvényes Balatonhelp előfizetést (www.balatonhelp.hu), amely az elmúlt években a szóló versenyzés kötelező kelléke volt. A verseny élő közvetítését a Snewisport LIVE tracking biztosítja.

A verseny rangját emeli, hogy ez lesz az idén debütáló 8M Open Grand Prix második futama. A verseny két kategória számára nyitott – ezek megegyeznek a Keszthely-Kenese Szóló kategóriáival, azaz 8 méteres és 10 méteres nyitott kategóriában lehet indulni.

A 8M Open GP kategória első versenye a Tolnay Kálmán emlékverseny volt, amit a Varga Lajos-Scharf Máté kettős a Nelson Flottalízing nevű Flaar 26RR hajóval nyert meg Hajdú Balázs és Hajdú Gergő előtt, akik a Narvál nevű P26-ossal versenyeztek. A harmadik helyre Fazekas László és Benedict András ért be a Kolibri nevű Flaar 26-ossal. A versenysorozat következő – a Go West! Kupát követő állomásai az alábbiak: Keszthely-Kenese Szóló, Kékszalag, Novofer-Kereked Négykezes Kupa, egy éjszakai Keleti-medence kör, és a TBS Nagydíj. A 8M Open GP értékelésében a TBS Nagydíj a legnagyobb súlyú, amit a Keszthely-Kenese Szóló követ 0,6-os szorzóval. Az összes többi verseny, illetve az éjszakai edzés 0,4-es szorzót kapott. Befutási sorrendben 20-tól egyesével csökkenő pontot kapnak a befutók, amely pontszámok alapján az év végére alakul ki az éves ranglista.

A Go West! Kupa versenyrendezője Varga Bálint, szervezője a Flaar Kft., akiknek a munkáját és a versenyt a Magyar Suzuki Zrt. támogatja. A verseny kiírása a http://flaar.eu/index.php/magyar/esemenyek/go-west-kupa-2016.06.10./ oldalon érhető el, az
előnevezéseket pedig a weboldalunkon, vagy a balint.varga@flaar.eu e-mail címen várjuk!