Azok, akik kibírták idáig alkohol nélkül a Porsche M5/Audi támogatásával négy gyönyörű autó tesztelésével kezdhették a programot. (R8, RS7, Q7, A4). A regisztráció flottul zajlott és egyre több piros pólós, mosolygós embert lehetett látni a parton. A program a hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Gyenes Ákos osztálykapitány és Dr. Horváth István a Spartacus elnöke mondott köszöntőt. Utána Majthényi Szabolcs tartott előadást. Ő az Évadnyitó elemzésével kezdte, ami azoknak, akik ott voltak, értékes információval szolgált a jövőre nézve. A folytatásban pedig osztályspecifikusan mesélt hajóvezetésről, hajóbeállításról, látszott, hogy örökké tudna mesélni, de a nagy melegre, a hallgatóság befogadó képességére és korgó gyomrára való tekintettel pályát rövidített.

A vacsorát Kovács Attilának és Ilinek (Spari) köszönhettük, akik a lelküket is belefőzték nekünk. Nem sok maradt a kondérban…

Ezt követte a pálinka tesztelés, a zsűrit „véletlen sorsolással” (Dalos Anikót, Ziegler Jánost  alias Zigit és Dr. Ambrus Jánost alias Gólyát) választottuk. . A pálinka versenyt a Hajnal Tímea csapat nyerte 2013-as Szilva főzetével (Jakab Endre és Dr. Ternyik László). De gratulálunk a többi versenyzőnek is, mert a végén mindenki kóstolt, Béci önkéntes zsűri volt! :-) Az este a Pub-Lik-ban folytatódott, ahol Dalos Anikó (Pannonvoyage) mindenkivel táncolt egyet.

Másnap közös reggelivel folytatódott a program a Spari büfében, ahol gyors kormányos értekezletet tartottunk és összekevertük a csapatokat. Csak a hajó és a hozzá tartozó kormányos maradt, a legénységet pedig sorsoltuk. Minden hajóba került „profi” és amatőr vitorlázó is. A 11 hajós mezőny ezután rajtolt el és kellemes szélben tettünk egy tipikus Bécis nagykört. A helyismeret a Földváriaknak kedvezett, a végig vezető Nekem 8 Sugár Zsuzsival a kormánynál, -nekem köszönhetően-, nem húzta meg a déli partot és ezzel kiengedte kezéből a győzelmet, sőt, csak a harmadik helyre ért vissza. A versenyt az Enigma nyerte Faragó Norbi kormányzásával, második lett új beszállóként az El Nino, Skandera Gáboral a kormánynál, akit a rutinos Czeizel Balázs segített.

 

Végeredmény:

1.      Enigma (Faragó Norbert, Scholtz Imre, Horváth Attila, Jakab Endre)

2.      El Nino   1. új beszálló (Skandera Gábor, Tasi Attila, Czeizel Balázs, Nagy Attila)

3.      Nekem 8 (Sugár Zsuzsi,  Erdős Bálint, Steitz Ádám, Salát Gergő)

4.      Montana (Dr. Keszthelyi Gábor)

5.      Panterei (Olchváry Balazs)

6.      Thunderbird 2. új beszálló (Behek István)

7.      Weight (Sarmasy Marton)

8.      Ninni 2 (Dr. Sugár Tamás)

9.      Akusztó (Horváth Tibor)

10.  Infinity 3. új beszálló (Pónya Gábor)

11.  G. N. Marlin (Tarjányi Attila)

A díjkiosztón az új beszállók külön is díjazásra kerültek és a sok szponzornak köszönhetően, szinte mindenki értékes ajándékoknak örülhetett.

Összességében 21 hajó/csapat képviseltette magát, abból 11 indult a vasárnapi futamon.  
81 regisztrált résztvevő volt. (szervezők, segítők- Sparis érdeklődőket, családtagokat nem számolva) Mindenképpen komoly előrelépés volt az osztály számára, nem csak a résztvevők számának tekintetében, de Norbi és a Spari szervezésének köszönhetően a tavaly baráti találkozóból idénre egy profi rendezvénnyé nőttük ki magunkat.

Köszönjük: hogy ilyen sokan ott voltatok, vigyétek hírét! Köszönjük a fő szponzornak a Porsche M5 Audi csapatának, Norbinak és kedvesének, Petrának a szervezést és a party lebonyolítását. Továbbá a többi szponzornak:, American Crew, Adamyacht, Egressy Dental, Dr. Nyulasi Tibor) és a Spari egész csapatának, vendégszeretetük nem véletlenül világhírű. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk már ott és az óta is folyamatosan.

Találkozunk jövőre is! 

 

A LÉNYEG, egy kis videó a találkozóról itt:

II. 8m OD Találkozó, Balatonföldvár from Flow Visuals on Vimeo.


Jó szelet és minél több vízen töltött órát mindenikek.

 

Erdős Bálint

nekem8