A szövetség vitorlás iskolái, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívták a vitorlázás iránt érdeklődő 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat, egyéb játékos programok kíséretében. A Magyar Vitorlás Szövetség, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidősport és az utánpótlásnevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat.

 

A június 9-i nyílt nap remek alkalom volt arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait. Idén 15 helyszínen 32 iskolából érkezett 1407 gyerek (8-18 évesek) ismerkedett a vitorlás sporttal.

A gyerekek olyan vitorlázókkal találkozhattak az eseményen, akik hasonlóan fiatalon ismerkedtek meg a sportággal, és eljutottak egy olimpiára. Így beszélgethettek többek között Litkey Farkassal, Németh Enikővel, Czégai Péterrel és Székely Antallal.