Az események szokás szerint már péntek este kezdetüket vették a PO Funk Unit jazz zenekari aláfestése mellett tartott kisfogadás keretében.

A Kupán idén már közel 50 darab cirkáló és jolle vett részt három csoportban rajtoltatva a hajókat, amely a Klasszikus Kupán rajthoz állt hajók tekintetében újabb csúcs.  Az első csoportban induló összevont cirkálók (75-ösök, 8mR, 40-esek), valamint 70-esek a teljes mezőny összeadott hajókorainak és vitorlafelületeinek közel háromnegyedét tették ki.   A versenyt mindhárom 75-ös cirkáló megtisztelte részvételével, és a 70-es cirkálók közül 6 hajó képviselte magát.   Egy rajtvonalon indulhatott el a legrangosabb történelmi múlttal rendelkező Tramontána, ezen felül az MVSZ előző és jelenlegi elnökét felsorakoztató Lillafüred és a Tabu is, a háttérben a nézőhajónak meghívott Kisfaludy múzeumhajóval.

A hajók méltó rangjához illeszkedett a szombat esti parti esemény is. A pódiumbeszélgetések keretében a Balaton két legnagyobb múltú hajója a Kishamis (Hrehuss György) és a Tramontána (Sándor Ferenc - Jegenye) került bemutatásra, Borbély Ferenc moderálása mellett.  Ezt követően fehérterítős asztalokon lett tálalva a vacsora, csopaki palackozott topborok (Jásdi, Petrányi, Homola pincészet) felszolgálása mellett Pátkai Rozina Quintet zenekarának előadása mellett.  
Összesen 3 futam került megrendezésre.  A díjak vasárnapi átadására a kialakult gyakorlat szerint 70 év feletti vitorlázót kértek fel.  Idén ifj. Scharbert Gyula adta át a díjakat.


Osztályonkénti első helyezettek:
•    Összevont cirkáló – Sirocco, Cittel Lajos  (kormányos)
•    70-es cirkáló – Pannónia, Jordán Balázs (kormányos)
•    30-as cirkáló – Mágia, Dulin Tamás (kormányos)
•    50-es cirkáló –  Parti Szél, Fináczy György (kormányos)
•    Európa 30-as – Hadúr, Takács István (kormányos)
•    22-es cirkáló – Vihar, Nyáry István (kormányos)
•    Dragon –  Luna, Zenthe Ferenc (kormányos)
•    Túra jolle –  Orion, Tönkő Gábor  (kormányos)
•    Folkeboot –  Anni, Nagy Imre  (kormányos)


Az esemény megvalósítását idén már mint névadó szponzor a Stratis Vezetői és Informatikai Kft segítette támogatásával, akinek mottója: „stratis – go the extra mile”,


Részletes eredmények hamarosan: http://www.hunsail.hu/Verseny?id=4142
Fényképek – készítette Cserta Gábor