Zsombinak a szombati versenynap nem sikerült a tervek szerint, a napi első futamban 12. helyen ért célba. A második futamban az első kreutz bóját 17. helyen vette, hátszélben azonban több helyet javítva a 11. helyen vitorlázott át a kapu között és ezt a helyezését a következő szakaszon is megtartotta, az utolsó hétszeles szakasz végén azonban besűrűsödött a mezőny és itt több helyet veszítve végül a 18. helyen ért célba.

Az eddig levitorlázott nyolc futam utáni összetett és ma reggelre javított eredmények alapján jelenleg a 9. helyről várja a folytatást.

 

Giles Scott stabil vitorlázással megtartotta vezető pozícióját, a szlovén Vasilij Zbogar  jelenleg a második, harmadik helyről pedig az ausztrál Jake Lilley várja a folytatást.  

 

Zsombi így értékelte a szombati futamokat: " Az előrejelzéssel ellentétben nem 7-8, hanem 12-13 csomó fújt. Az első futamban a kisszeles vitorlámat húztam föl. Nagyon-nagyon nem haladtam vele krajcban. A megbeszéltek alapján a jobb oldalt preferáltuk mindketten, amit sikerült is megvitorláznom, de nem adta… a sebességem sem volt ott, 12. lettem. Nem jött a jobb oldalam, nagyon-nagyon... nem. A második futamban a taktika változatlan volt - addigra már vitorlát cseréltünk. Az első krajcban megint nem jött a jobb oldalam. A luv rajtból nyitottam jobb oldalra, hát eléggé csúfosan értem fel a krajcbójához. Viszont feljöttem a hétszélben és a következő krajcban is, talán hetediknek fordultam a bójánál. Ezután nagyon sűrű volt mögöttem a mezőny. Pont együtt vettük egy sráccal a bóját és nem tudtam áthalzolni a bal oldalra mert egy egész nagy fal lett volna fölöttem, így egy kicsit tovább húztam a pályának a jobb oldalát hátszélben. Méterben nem vesztettem sokat igazából, de kaptam vagy tíz hajót. Pont rosszul jött ki a bójavétel, egy fél méteren múlt volna talán, hogy becsúszom a csoport előtt, de nem sikerült. Katasztrofális futam lett a 18. hellyel. Jelenleg 8. vagyok. Holnap nem lesz könnyű feladatom, nem könnyítettem meg a helyzetemet, de még van két futam, úgyhogy a remény hal meg utoljára és annyira nem vagyok messze a többiektől, hogy bármit is elvesztettem volna véglegesen, úgyhogy holnap egy kemény nap elé nézünk !”

További fotók, infok az MVM SE Facebook oldalán!

 A vasárnapi futamok utáni összesítés szerinti legjobb 10 versenyző jut be az augusztus 16-i éremfutamba, ahol minden helyezés dupla ponttal számítódik.

A vasárnapi versenynap nagyon fontos lesz Zsombi szempontjából, így az eddiginél is jobban szurkoljunk olimpikonunknak!

 Hajrá Zsombi!!!

Fotó: Cserta Gábor -MVM Sportegyesület