Délutánig a tervezett 3 futamot sikerült megrendezni mindkét pályán, nem igazán könnyen vitorlázható, pörgölődő, pöffös, olykor leálló szélben. Ennek ellenére a Csopak előtti vízterületen a Bodnár Judit vezette A pályán a Melges24, a Scholtz22-es, a Sudár Regatta, a J/24, valamint az Elliott770 hajóosztály képviselői a 190-220 fokról fújó, 6-10, 10-13 majd az utolsó futamra 6-7 csomóra gyengülő szélben, 3 pörgős futamot teljesítettek.
A kicsit távolabbra szorult B pályán sem volt sokkal stabilabb a helyzet: a Balatonfüred és Tihany közti vízterületen lebonyolításra kerülő vitorlásversenyek okozta "dugót" egy órás helykereséssel sikeresen abszolválva, az Igali Csilla vezette versenyrendező csapat az Asso99, az X-35, a 8mOD, a 11mOD és a Nautic hajóosztályoknak szintén 3 érvényes futamot rendezett a 6-10 csomó között lengő szélben.

A szombat délutáni partra érkezést követően Gulyás-party várta a vitorlázókat a BYC hangár alatt, ahol a jó hangulatú estebéd mellett a győri BWM Leier Autó gépkocsijait és motorjait tekinthették meg.Vasárnap reggel jóval stabilabb időjárás fogadta a versenyzőket, mint előző nap, így a verseny második napján további 2-2 pörgős futamot sikerült rendezni az A és B pályán egyaránt. Mindkét csoport a 10 órai rajtot követően, 210-240 fokról fújó 5,5 majd 10-11 csomóra erősödő szélben vitorlázhatott.

A vasárnap kora délutáni díjkiosztón 5 futam alapján kerültek kihirdetésre a 10 kategória I-III. helyezettjei. Külön öröm, hogy a Füred Kupa az idei One Design Kupasorozat első olyan állomása is volt egyben, ahol az időjárás kegyeibe fogadta a vitorlázókat, és érvényes futamok kerültek lebonyolításra.

A díjkiosztón a BYC díjain felül a verseny kiemelt támogatója, a BMW Leier Autó Győr felajánlásában 3 napos, hétvégi BMW tesztvezetési voucherek kerültek kisorsolásra.

A Győztesek:

11m One Design:

Lycka (Bora Bora) – Kátai Péter, Perczel Antal, Kovács Ákos, Mészáros András

Nautic:

Fanatic (THE-YKA) – Jánoky László, Jánoky Helga Lászlóné, Boros Viktor, Franta Péter, Jánoky László

8m One Design:

van Dizájn (Win-D) – Drávai István Ruben, Litkey Balmaz, Mészáros Judit, Mészáros Szilárd, Kocsis Zsolt

Asso99:

Infladeus (KMPVSE) – Detre Szabolcs, Detre Zsolt, Detre Nándor, Kántás Gyula, Földházi Krisztina, Bárány Zoltán

Elliott770:

Bootytime (FKVE) – Koncz Ádám, Kreizinger András, Heffter Tibor, Ugron Gergely

J24:

TeamEUline (ex NordTelekom) (THE-YKA) – Makai Gábor, Szalay Tamás, Serke Áron, Krauth Balázs, Nagy Edina Eszter

X-35:

AdmiralX (Admiral) – Vermesy Sándor, Barczi Orsolya, Gulyás Kovács Gergely, Czégai Péter, Kutassy László, Frankó Balázs, Balatoni József

Melges24:

Seven – Five – Nine (DO VSE) – Csoltó Ákos, Büki Zsolt, Büki Gábor, Szabolcs Bence

Scholtz22:

Hakunamatata (PRO SE) – Gecse Balázs, Pálinkás Mátyás, Papp Benedek

Sudár Regatta:

Pontilla (SVE) – Osváth Márton, Demjén Albert, Demjén Péter

Részletes eredmények a csatolt file-ban találhatóak.

Minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk. Találkozzunk 2017-ben, a Balatonfüredi Yacht Club 150 éves jubileumán, a 14. Füred Kupán.

A versenyen készült képek a BYC honlap mellett a Balatonfüredi Yacht Club Facebook oldalán (@sailingbyc) érhetők el.