A dobogósokat két ukrán versenyző követte, közéjük ékelődött az ötödik helyre a legjobb magyar, Huszár Géza – aki ugyancsak lemásolta a múlt évi helyezését.

Az előzetes meteorológiai jelentések alapján rendezői szempontból nagyon "necces" versenyre lehetett számítani: gyenge és még gyengébb szeleket jósoltak, ráadásul a jól ismert leálló keleti fajtából. Ehhez képest a kiírt 10 futamból nyolcat sikerült megrendezni a tihanyi félsziget nyugati oldalán a középső medencében. Itt ugyanis a szél nemhogy nem szívódott fel 11 óra után, de időnként 10 csomó fölé is frissült. Így – bár olyan tartósan nem erősödött, hogy a pumpálást is szabadjára lehessen engedni – változatos, északkeleti-délkeleti irányú, 6,5 és 10,5 csomó közötti szélben teljesített a mezőny az első napon 3, majd kettő és ismét 3 futamot. Az utolsó napra aztán tényleg elfogyott a szél, elrajtolt ugyan a kilencedik futam, de a drasztikus gyengülés miatt a mezőnyt a kikötő felé irányította a rendezőség.

A verseny nagyon jól indult a hazai versenyzők számára, az első nap után – a végső győztes Ainslie társaságában – a hazai versenyzők uralták a tizenegy nemzetet képviselő 46 fős mezőny elejét. Később azonban az egyenletesebb teljesítményt nyújtó lett és cseh, valamint az ukránok felőrölték a magyarokat, akik szinte mindegyikének becsúszott pár rosszabb helyezés is.