Az első nap délelőttje parti halasztást hozott, amin a csapatok egy csapatépítő gokartozással melegítettek be a délutáni futamokra. Délután két könnyűszeles (5-7 csomós) futamot sikerült a rendezőknek lebonyolítani,

ahol a két bajnokesélyes hajó testvériesen megosztozott a futamgyőzelmeken. Másnap már reggel vízre szállt az osztály és a 7-8 csomós délnyugati szélben 3 futamot tudtak levitorlázni a rajtvonalon felsorakozó egységek.

A futamgyőzelmeken az első naphoz hasonlóan a SAILANA és a TÉ csapatai osztoztak. A harmadik helyen – minden futam harmadik helyét megszerezve - a FAVONIUS ért célba.

A döntés az utolsó napra maradt – ugyanis a két vezető csapat között egyetlen egy pont volt a különbség. De a várt izgalmak elmaradtak, hiszen a szél nem volt hadra fogható a zárónapon. Így az egész napos parti halasztást követően a következő végeredmény született a kilenc futamra kiírt idei BAV32 OB-én.

Az osztály 2016-os év Országos Bajnok csapata a TÉ SAILING TEAM  Turós László – kormányos, Karsai Gábor, Szépfy Zsombor, Herczeg István, Horváth Áron

Második helyezett a SAILANA  Komenda Norbert- kormányos, Tóth Mátyás, Őri Bence, Grams Dominik, Sümegi Péter

Harmadik helyezett a FAVONIUS  Berkes Attila kormányos, Dobra Zsolt, Geszler József, Mező Zoltán, Varga Levente

Negyedik helyezett: AQUARIUS  kormányos: Bene Sándor

Ötödik helyezett: MONACO  kormányos: Vida Péter

Hatodik helyezett: VALLDEMOSSA  kormányos: Ruff Zoltán

Hetedik helyezett: MONTE CARLO  kormányos: Jasper Gábor

Nyolcadik helyezett: SAN REMO  kormányos: Vati István

Kilencedik helyezett: RIVIÉRA 2.  kormányos: Várkonyi Judit

 

Fotó: KnoTs Photography – Karsai Tímea