Berecz Zsombor öles léptekkel húz vissza az élmezőnybe, de Érdi Mári is oda tartozik, bár tegnap újra volt egy balszerencsés futama a 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mallorca  versenyen. Berecz Zsombi hat futam után az 5. a finnesek között, Érdi Mári pedig 10. a Laser Radial mezőnyben az olimpiai osztályok idei első nagy európai versenyén.

A laseres lányok szálltak először vízre. Sajnos a tegnapi első futamon (a versenyen ez az ötödik volt) Érdi Márit rajthiba miatt kizárták. Pedig a futamon egyébként jól vitorlázott. A következőn azonban minden jól ment és 3. helyen ért célba, amivel összetettben visszakapaszkodott az első tízbe.

Berecz Zsombinak viszont mindkét futama jól sikerült. Különösen az első, amikor 3. helyen ért célba. A már késő délutáni órákba nyúló második futamon 10. lett az ötvenhét hajós mezőnyben, és összetettben így visszakapaszkodott az 5. helyre, a közvetlen élmezőnybe.

470-esben Gyapiék előbb kiesőt futottak, majd egy újabb remek helyet értek el, ugyanis 6-ként értek célba. Mindezzel együtt a 30. helyen várják a folytatást.

A szörfös Sánta Bence tovbbra is 93.

Részletes versenyeredmények ITT