Ez a verseny is igazolta, hogy a Dr. Ugron Gáspár Gábor és Dr. Dulin Jenő kezdeményezésére újraélesztett, komoly hagyományokkal bíró vitorlásklub a megfelelő irányt választotta, amikor számos ifjúsági és utánpótláskorú versenyvitorlázót is felkarolt. A francia versenyen ugyanis Veisse Zoli végig egyenletesen kiemelkedő teljesítménnyel az aranycsoport utolsó futamában is a hatodik helyen futott be, ezzel összetettben a 14. helyen (fiúk között 10. helyen) végzett! Ezzel az eredménnyel pedig toronymagasan a legjobb magyar radiálos lett! Goldfinger Dárió (Dió) most csak az ezüstfutamba került be, de ott a 34. helyen végzett, így összetettben a 85. helyet szerezte meg, ezzel a második legjobb magyarként végzett. Szintén a klub színeiben versenyzett Rácz Bence, aki a 99. helyen végzett.


A Hyeres-i verseny azért is kiemelt jelentőségű versenyzőink számára, mert az Európa-bajnokságra és a Világbajnokságra is válogató. Ezzel a helyezésével Dió megerősitette helyét a válogató összetett állásában és Zoli is sokat javított pozícióján, korrigálva a múltkori betegségéből adódó fiaskót.

A klub Laseres csapata eközben már megkezdte következő versenyét Izolán, ahol az ünnepek alatt a Tavaszi Kupán vesznek részt, amely a következő, EB-re válogató verseny.

Ennek eredményeiről is hamarosan tájékoztatást adunk.

 

Balatoni Yacht Club
Fotó: Arató Richárd