Az olimpikonok nagyszerűen szerepeltek, Laser Radial hajóosztályban Érdi Mária 13. helyen és Laser Standardben, Vadnai Benjamin a 18. helyen végzett. Emellett nemzetközi eredmények terén Vadnai Jonatán bronzérmet szerzett a Laser Standard Európa-bajnokságon és 11. helyen fejezte be a világbajnokságot. Érdi Mária pedig az Allianz Regatta világkupaversenyen lett ezüstérmes. Fiatal olimpikonjaink mindannyian folytatják a felkészülést a 2024-es párizsi olimpiára és már meg is kezdték téli edzéseiket - derül ki az osztálykapitány, Csomai József beszámolójából. 

"Az ifjúsági versenyzőknek is aktív éve volt, hiszen a BYC, az MVM SE, a Spartacus és a THE-YKA színeiben 13 versenyzőnk képviselte hazánkat a Kastelaban (CRO) megrendezett Laser Radial Európa-bajnokságon. Közülük Nagy Bendegúz (BYC), Sigmond Soma (BYC) és Orbán Botond (MVM SE) voltak a legeredményesebbek, mindannyian a mezőny első felében végeztek. A Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságra és a Laser 4.7 Európa Bajnokságra egy időben, augusztusban került sor. A BYC és az MVM SE által delegált Laser 4.7 válogatott keret öt főből állt" - mondta a kapitány. 

A csapat Csomai József vezetésével utazott Travemündébe (GER), fiatal versenyzőinknek nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőséget biztosított a részvétel és emellett Vida Rózának (BYC) sikerült beférni a mezőny első 20 százalékába. A szintén a BYC és az MVM SE által delegált négyfős Laser Radial válogatottkeret Pál Gaszton vezetésével vett részt a Garda-tavi Világbajnokságon. A hazai csapatból Nagy Bendegúz (BYC) és Sigmond Soma (BYC) is bejutott az aranycsoportba és a mezőny első ötödében fejezték be a versenyt, Pörneczi Bence (MVM SE) pedig az ezüstcsoportban szintén a mezőny első felében fejezte be a megmérettetést.

Bár a laseresek magyarországi szezonja a járvány miatt késéssel indult, de végül valamennyi ranglistaversenyt sikerült megtartania a kluboknak. "Az ominózus versenyeken Laser Radial és Laser 4.7 osztályban nagyon szép létszámban voltak jelen a versenyzők, Laser Radialban 29 és 36 fő, Laser 4.7-ben pedig 30 és 39 fő között mozgott a hazai résztvevők száma.

Szép fejlődést mutatott a Laser Standard hajóosztály, 2020-hoz képest duplázódottt a létszám. Minden ranglistaversenyen összejött a 6 résztvevő, az országos bajnokságon pedig 18 sportoló indult" - tette hozzá Csomai József. Hozzátette: Laser 4.7-ben 40 versenyző, Laser Radialban 45 versenyző és Laser Standard osztályban pedig 20 versenyző indult legalább egy ranglistaversenyen 2021-ben. "Laser Radial és Laser Standard osztályban is jelentősnek mondható a létszámot tekintve az egy évvel korábbihoz képest" - fogalmazott a kapitány. Ezzel a létszámmal továbbra is a második legnépesebb mezőny a Laser a hazai ifjúsági versenyrendszerben. 

Az elnökség a járványhelyzetre való tekintettel a 2021 januári és áprilisi ülését is online formában tartotta. Ezeken meghatározásra kerültek a válogatóversenyek. Az utazási korlátozások miatt a versenyeink időpontjainak folyamatos változása miatt, a válogatóversenyeinket is változtatni kellett. A végleges program az áprilisi elnökségi ülésen került elfogadásra. A nyár folyamán az elnökségi tagok személyes találkozások alkalmával beszélték át az osztály aktuális feladatait. Csomai József említést tett arról a Laser osztályszövetség (MLOSZ) gazdálkodásáról is: majdnem 4,9 milliós egyenleggel kezdték a 2021-es évet, ehhez jött a tagdíjakból 648 ezer forint. A kiadások közül a nemzetközi tagdíj majdnem 215 ezer forintos tétel volt, a versenyzőknek nyújtott támogatások összege meghaladta a 2,4 millió forintot, a válogatott ruházatára pedig több mint 423 ezer forintot kellett költeni.