Április 4-én, hétfőn kezdődött és szombatig tart a verseny, amely a tokiói olimpia után az első nagy nemzetközi regatta az olimpiai hajóosztályok számára, egyben a Hempel Sailing World Cup Series első fordulója. Nagy tét, nagy érdeklődés – és embert próbáló időjárás mindjárt az első napon. A part felől fújó, pöffös szél sebessége néha a 25 csomót is meghaladta, a rövid hullámok miatt sok volt a borulás. Egy futamot tartottak csak a nyitónapon.

Érdi Mári az ILCA 6 osztály 86 indulója közül a viharos szélben remekelt: első lett az első válogatófutamon, majd kedden ismét győzött, majd 11., és 5. lett a csoportjában, ezzel a második helyen várja a szerdai folytatást. A férfiak ILCA 7 kategóriájában Vadnai Jonatán pillanatnyilag a 163 (!) induló közül az ötödik, bátyja Benjamin a 48. helyen áll.

Három új olimpiai hajóosztály is itt mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben: az iQFOiL foiler szörf férfi és női kategóriája és az új módon, vegyes legénységgel induló 470-esek.

Érdi Mári néhány csengetés után, vidáman vette fel a telefont:

Az első futamban, a pöffös, erős szélben jól sikerült a rajtom, végig vezetve nyertem. Kedden három futamot rendeztek a reggel még erős, később a nap folyamán egyre gyengülő, ki-kihagyó és elforduló szélben. A sorrendben második futamban nem volt szerencsém a rajtnál, de végül is a negyedik helyről sikerült megint feljönnöm elsőnek. A következő futamban egy nagy balos szélforduló vetett vissza végül is tizenegyediknek, a keddi utolsó futamban viszont örültem, hogy a gyengülő, forgó szélben a 15. helyről sikerült feljönnöm ötödiknek. Jól sikerült a felkészülésem, nagyon kellett az olimpia után a fél év gyakorlatilag teljes kihagyás, amikor a derekammal tudtam foglalkozni végre. Pihenés, gyógytorna, kezelések – nagyon hasznos volt ez a folyamat, nincs semmi különös baj, csak a szokásos laseres gondok. Erős szeles futamok után be szokott volt állni a derekam, de most sokkal jobb állapotban vagyok. Január közepén kezdtem újra vitorlázni Cagliariban, két edzőtáborunk is volt. Márciustól pedig már itt vagyok Mallorcán. Minden rendben van tehát, teljes gőzzel megyünk előre a tervezett program szerint.”

Eredmények: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

visyla