Továbbra is hatalmas lehetőséget lát a magyar vitorlássportban az Erste Prémium, Erste World és Private Banking igazgatója. Kállay András a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta, nem is volt kérdés, hogy ebben az évben is a legrangosabb hazai rendezésű verseny mellé áll főszponzorként az Erste. Kifejtette: fantasztikus látvány, amikor a hagyományos, klasszikus hajók mellett a legmodernebb technikák siklanak a vízen. Kállay András beszélt arról is, hogy az idén  is rengeteg parti rendezvényt terveznek, melynek keretében egyebek mellett bemutatnak egy fotókiállítást a balatonfüredi Vitorlás téren, amely végig vezeti a látogatókat a Kékszalag versenyhajóin, ezáltal a verseny történetén. Mindemellett a versenyzők a rajtcsomagban ezúttal két szalagot kapnak, melyből az egyik nem más, mint az autista gyermekek megsegítésének szimbóluma.

 

Miközben egymást követik a versenyek a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egyletben , a szervezet már az őszi Finn Világbajnokságra készül - mondta rádiónk Magyar Tenger című műsorában Erdélyi Béla .Az egyesület versenyrendezője kifejtette, ez lesz az első alkalom, amikor ilyen méretű versenyt édesvízen rendeznek. Szerinte ez hatalmas lehetőség, de egyben kihívás is a Balatonnak. A május utolsó hétvégéjén indult Földvár Trophies sorozat kapcsán kifejtette: céljuk az utánpótlás nevelése mellett a nagyhajós versenyzőknek is kedvezni, éppen ezért a futamok után gasztronómiai ínyencségekkel, és finom borokkal pihenhetnek meg a kikötőben a vitorlázók. Hozzátette: a versenyen szinte mindegyik nagyhajós osztály rajthoz állhat. Erdélyi Béla szerint a legkisebb versenyt is éppen olyan komolyan kell venni,  mintha az egy világbajnokság lenne.   

 

A sikeres téli szezon után még nagyobb kihívás olyan rendezvényeket szervezni, amelyek a kikötőbe csábítják a Balaton szerelmeseit - mondta rádiónkban a BL Yacht Klub vezetője. Tóth Balázs elmondta: ismét megjelennek az Adventi időszakban megismert kézműves vásár árusai, valamint a Balatoni KÖR borászai, akik folyamatosan hozzák a már 2016-os BalatonBorokat. Tóth Balázs beszélt a kikötő férőhelyeiről is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári csúcsszezonon kívül,  mindig találnak vendéghelyet az oda betérő vitorlázók. Tóth Balázs egyébként elárulta: a nyarat a vitorlázás jegyében töltik, így a programszervezéssel az őszi hónapokban kapcsolnak magasabb fordulatra.

 

Összefogtak a balatonfüredi Blaha Lujza utca vendéglátósai, és életre hívták az I. Járda fesztivált május utolsó hétvégére. Kaizer-Garai Sarolta a Morzsa Bisztró egyik vezetője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta: a céljuk nem más, minthogy minél szélesebb körben bemutassák a minőségi, egyben házi alapanyagokból készült ételeket. Az év elején indult Morzsa Bisztró tapasztalatairól azt mondta, egyre több pozitív visszajelzést kapnak, és nagyon sokan térnek vissza hozzájuk egy házias ebédre. A Járda fesztiválon egyébként a finom borok, limonádékülönlegességet, és ínycsiklandozó ételek mellett fontos szerepet kap a zene is. Erre garancia, hogy Dobai Andrásék is zászlóvivők a Hello Touristtal, valamint a Kredenccel.