Folyamatosak a táborok, valamint a versenyek a Tihanyi Hajós Egyletben - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a THE vezetője. Rutai Andrea szerint a cél: hogy sok gyerek szeresse meg a vitorlázást, amit folytathat majd versenyzőként is.



Büszkeséggel töltötte el, hogy a Kékszalag első tíz hajójában rengetegen voltak,akik  az egyesületben szerezték meg a vitorlástudást. Rutai Andrea elárulta azt is, hogy az augusztus végi két nagy országos bajnokság, az Optimist és a Laser regatta lesz számukra a legnagyobb kihívás.


A modellvitorlázás olyan vitorlázás, ahol a személyzet már nem fér be a hajóba, éppen ezért kell a versenyzőknek a fedélzeten kívül maradni - mondta rádiónkban Csóka László. A világbajnok ezüstérmes modellvitorlázó a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette, hogy ezt leszámítva ugyanolyan szabályok vonatkoznak a kis hajókkal törénő versenyzésre.



Elárulta azt is: egy kis szabad vízfelületen már tudnak gyakorolni a mini hajókkal, ugyanakkor a mini tavakon általában nincs elegendő szél. Csóka László szerint a modellvitorlázásnak egykor nagy hagyománya volt hazánkban,  ez a rendszerváltással múlt el. A sportág ugyanakkor az elmúlt években ismét virágzásnak indult. A versenyző beszélt arról is, a következő nagy regatta július végén lesz egy bányatavon, két hajóosztályban.


Kézműves sörfesztivált tartottak a hétvégén Tihanyban, mégpedig Levendulás sör és barátai címmel. Illisz L László, a szervező Legendás Ház egyik alapítója a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorának elmondta: a hazai kézműves sörkultúra napjainkban éppen olyan fejlődésen megy keresztül, mint amit néhány évvel ezelőtt láthattunk a borvidékeken.



A ház, így a fesztivál zászlóshajója az igazi tihanyi különlegességnek számító Levendulás sör. Illisz L László azt is elárulta, mit is jelent a manapság sörös berkekben oly sokszor hallott kifejezés, az IPA. 


Javában tart a színházi évad Tihanyban. Bujtor Judit a Tihanyi Szabadtéri Színpad vezetője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorának elmondta: tavaly 13 ezer néző váltott jegyet az előadásokra, éppen ezért egyfajta küldetés, hogy az idei évadban is legalább olyan színvonalas darabokkal készüljenek, mint az előző évben.



Hozzátette: augusztus végéig minden csütörtök-pénteken-szombaton összesen 25 előadást mutatnak be. Bujtor Judit azt is elárulta: a legkedvesebb darab számára a Pesti Barokk lesz, amelyben a színház alapítója Bujtor István jóbarátja, Kern András játssza a főszerepet.


Ha nincs strandidő, az a Szigligeti várnak kedvez - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorának Balassa Balázs. Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke kifejtette: fontosnak tartja, hogy tavasztól őszig élettel, és tartalommal töltsék meg az ódon falakat. Éppen ezért a mindennapos várjátékok mellett szombat esténként koncerteket tartanak a Várban.



Balassa Balázs szerint elengedhetetlen, hogy folyamatos fejlesztéseket hajtsanak végre. Az év végén, jövő év elején újabb ütemet kezdenek, mintegy 400 millió forintos pályázati forrásból. A település célja elérni a bűvös 200000-es látogatószámot.


Komoly arculatváltáson esett át a révfülöpi Móló cukrászda. Domonkos András a Móló tulajdonosa a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorának elmondta: kizárólag kézműves, és helyi alapanyagokból készülnek náluk a sütemények.



Szerinte a vendégek értékelik, hogy házi lekvárt használnak, valamint gluténmentes termékeket is készítenek. Domonkos András szerint a Móló zászlóshajója az újragondolt, lekvárral megbolondított házi krémes.