Heiner 7 pontos előnnyel kezdte az Éremfutamot, és mivel Zsombin kívül matematikailag senki sem előzhette meg őt, így várható volt, hogy számára az a biztonságos megoldás, ha magyar ellenfelét akadályozva valahogy eléri, hogy ne végezhessen a tízhajós mezőny első felében. Ezt sikerülhetett is megvalósítania, mert ők ketten az utolsó két helyen értek célba a dupla pontszámmal számító Medal Race-en. Szerencsére a futamot nem a finn Tapio Nirkko nyerte, mert akkor a végeredményben megelőzte volna Zsombit. A norvég Anders Pedersen akadályozta ezt meg futamgyőzelmével. 

A mezőny erősségére jellemző, hogy az Éremfutam tizes mezőnyébe tíz különböző nemzet finnesei jutottak be.

A verseny honlapja:  http://www.aarhus2018.com/sailing/

Részletes eredmény: ITT

Fotó: Robert Deaves

Berecz Zsombor remek évet produkál. 2017-ben minden nemzetközi versenyén érem-, vagy döntő futamba jutott. Háromszoros olimpikon (2 x Laser, 1 x Finn), 2016-ban Európa-bajnoki ezüstérmes finnesünk tavasszal második helyen végzett Palma de Mallorcán a Trofeo SAR Princesa Sofia Iberostar regattán. Hyeres-ben a Világkupa versenyen 9. lett, a Medal Race-ben másodikként ért célba. Santanderben a Világkupa döntőn egy hajszállal maradt le az aranyról, a győztessel azonos pontszámot elérve lett ezüstérmes. Az Európa-bajnokságon a legjobb öt helyezett mindent eldöntő utolsó futamán vezető pozícióban tört el egy alkatrész az árbócában, és így lett 5.
A Balatoni Yacht Club versenyzője a
 világranglistán jelenleg a 10. helyen áll úgy is, hogy a Miami-i világkupa fordulón nem vett részt.

Következő nagy megmérettetése a Balatonon lesz, a jubileumi Opel Finn Gold Cup, vagyis az olimpiai hajóosztály 50. világbajnoksága Balatonföldváron szeptember elején. Az Aarhus Sailing Week is bizonyítja, hogy az esélyesek közé tartozik!