A Reef története 25 évre nyúlik vissza két argentin származású testvérhez, Fernando és Santiago "Santi" Aguerre-hez. Szenvedélyüket a szörfözés szeretete és egyedi vállalkozó szellemük táplálta. A testvérek célkitűzése egy olyan papucs létrehozása volt, amely magas színvonalat képvisel, kényelmes és aktív életmód mellett is hosszan használható. Mivel Santit mindig is vonzotta a dél-amerikaiak életstílusa, ezért a 80-as évek elején Kaliforniába költözött, majd nem sokkal később követte őt testvére is. Kezdeti 4000 dolláros tőkével, kemény munkával és elkötelezettséggel, valamint néhány hozzáértő marketing ötlettel megtámogatva a testvérek a Reef-et a világ első számú papucsgyártójává alakították. Fernando és Santiago tudta, hogy kiváló termékeket gyártanak, azonban szerettek volna még inkább kiemelkedni a tömegből. A dél-amerikai partok gyönyörű hölgyei által inspirálva a testvérek lehetőséget láttak abban, hogy bevezessenek a szörfös piacra egy egzotikus elemet, a mára ikonikussá vált Miss Reef-et.

Az első hölgy bevonásával készült hirdetések elutasításra találtak a szörfös magazinok részéről, de később - látva az egyre növekvő érdeklődést - folyamatossá váltak a megjelenések. Azóta Miss Reef globális ikonná nőtte ki magát a szörfös közösségek körében és a reklámoknak, valamint a folyamatosan megrendezett fenékszépségversenyeknek köszönhetően továbbra is szerves része a Reef-nek, nem utolsósorban pedig a cég sikereinek egy része is nekik tulajdonítható.


Most, 25 évvel később a cég virágzik, és mint az egyik vezető "szörfös" márka szerte a világon kínál elsőosztályú lábbeliket férfiaknak, nőknek és gyerekeknek egyaránt.

A cég folyamatos fejlődésének köszönhetően 2003-ban piacra dobta ruházati vonalát először férfiak, majd nők számára is. Nemrég indult Reef Redemption nevű programjuk, melynek célja a környezetszennyezés elleni harc.


A Reef termékei a sportway.hu oldalon érhetőek el.

 

A Porthole olvasói számára a Reef 10% kedvezményt biztosít bármely termékre, mind a készleten levő, mind a rendelhető modellekre. A kedvezményes kód: ReefPorthole, érvényessége 2017.12.31.