A gyenge és forglódó szelű első napon Vadnai Benjamin kezdett közülük a legjobban. Az 50 hajós Laser mezőnyben az első futamon 14. lett, majd a másodikon 2. (!) helyen ért célba és ezzel az összetett versenyben a kitűnő 5. helyen áll.

Öccse, Vadnai Jonatán összetettben 29. a futamokon elért 28. és 27. helyeivel.

470-esben 24 csapat versenyez. Gyapiék is jól állnak, miután 7. és 13. helyeikkel az első nap után 10-ek az összetett listán.

Részletes eredmények ITT.

Facebook - https://www.facebook.com/worldsailingofficial/

Világkupa 2018

A Gamagoriban zajló első japán Világkupa verseny már a 2018-as Világkupa sorozat része, első eseménye. A folytatás januárban az Egyesült Államokban, Miamiban lesz, a záró regatta pedig április 22-én kezdődik a francia Hyéres-ben, a Földközi-tengeren.

Nyilvánvaló, hogy a World Sailing (a nemzetközi vitorlás szövetség) szeretné a kupasorozattal a világon szélesebb körben népszerűsíteni a vitorlás sportot, pontosabban az olimpiai élsportot, mert az említett helyeken magát a vitorlázást nem kell különösebben támogatniuk. Japánban először rendeznek Világkupát és a részvételi kedv még meglehetősen halvány. Akad olyan olimpiai szám, amely nem is szerepel a műsoron, mert a Finn és Nacra osztályok nemzetközi versenyprogramjába, a fontos versenyek naptárába még nem volt beilleszthető a japán forduló. A laseresek bérhajókkal mennek, a 470-eseknél néhány hete junior világbajnokság volt Japánban, és hasonló okokból a nyolc másik osztálynak már tudtak versenyt rendezni, még ha egyik-másikban erősen foghíjas is a mezőny. Néhány éve még Miamiban is ez volt a helyzet, de ma már azon az eseményen részt vesz a nemzetközi élmezőny, minden osztály jól beillesztette a nemzetközi versenynaptárába.