Ha az időjárás engedte, akkor külön rajttal és rövidebb pályán versenyezhettek, külön értékelésben. Ha a szél nem tette lehetővé, akkor a bátrabbak beszállhattak valamelyik nagyhajóra, hogy ne maradjanak versenyzés nélkül.

2017-ben 157 vitorlázó tisztelte meg a 6 futam valamelyikét, tízen mindegyiket. Azok között, akik legalább négy futamot teljesítettek érvényesen, sorsoláson választották ki a 3 fődíj nyertesét.

A Szombati Sorozat egy rendszeresen megrendezett, rövid (max. 3 órás) esemény, ami nagyon szimpatikus a helyi vitorlázók körében, mert nem túl időigényes, nem költséges, mégis lehetőséget biztosít mindenkinek, kicsiknek, nagyoknak, hogy összemérjék tudásukat és azt este meg is tudják beszélni egy közös vacsora után. Minden futamon más és más a pálya, és szerencsére a szél is sok arcát mutatta, így téve mindenképpen változatossá az eseményeket. A kiírás lehetővé teszi, hogy minden vitorlás részt vehessen és megtalálja a megfelelő ellenfeleit az optimisttől a katamaránokig. Sajnos az idén a többtestűeket nagyon kevesen képviselték, de bízunk benne, hogy ez változni fog.

2018 május első szombat délutánján ismét várunk mindenkit Keszthelyen, a már szokásos formában!

Keszthelyi Yacht Club