A nyári Balaton köszöni jól van, és népszerű, a feladat ugyanakkor az, hogy a téli Balaton is egyre ismertebb és elismertebb legyen - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a BL Yacht ügyvezetője.

Tóth Balázs bejelentette: a tavalyi megkezdett őszi-téli programokat továbbfejlesztik, így a karácsonyi vásárt kiegészítik az első Balatoni Adventi Gasztropiknikkel. Emellett a téli vitorlás versenysorozaton kívül új kampányt indítanak a hajósoknak.


-------------------
Megmaradtak az alapvető trendek a balatoni horgászok körében, ugyanakkor folyamatosan növekszik az érdeklődés -  mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Balatoni Halgazdálkodási Zrt horgászati ágazatvezetője.

Nagy Gábor kifejtette: az őszi szezonban a nagypontyhorgászat és a süllőzés a legnépszerűbb. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a horgászoknak ajánlott viselni a vízen a mentőmellényt. A különösen veszélyes időszak ugyanis a viharjelzés befejeztével, azaz novemberrel kezdődik - tette hozzá.


--------------
Kaposvár is bekapcsolódhat a jövőben a vitorlázásba - jelentette be  a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Karsai Gábor. A Karsailing vezetője kifejtette: tárgyalásokat folytatott a kaposvári önkormányzattal arról, hogy miként lehetne beindítani az oktatást a közeli feltöltött tóban. Ezt a vízfelüöletet egyelőre csak az evezősök és a horgászok használják.


----------------
Téliesítették a szigligeti strandot, ezáltal a hűvösebb hónapokban egyedülálló módon szabadtéri fürdőzésre, és szaunázásra is lehetőségünk van a településen - mondta  a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Balassa Balázs.

A település polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke azt is elárulta, november közepétől egészen február közepéig műjégpályát is üzemeltetnek a part mentén.