Közel 800 millió forintból szerezhet be eszközöket a tagszervezeteknek, kluboknak a Magyar Vitorlás Szövetség - mondta a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában a szervezet főtitkára. Holczhauser András kifejtette: augusztusban új Lazer osztályhajókat adtak át, a napokban pedig 19 úgynevezett 29er hajókat szállítottak a klubokba. Holczhauser András szerint ezek a fiatalos hajók egy új irányt nyitnak a hazai vitorlázásban. 


---------------------------------------------------

1927-ben épült, 2017-ben pedig újjászületett a Hungária, ami az amszterdami olimpia után a Balaton éke volt - mondta  a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában Cittel Lajos. Cimbi elmesélte, a hajólegenda idén került vízre, de csak ősszel, így minden bizonnyal a jövő évi szezonban már teljes értékű tagja lesz ismét a hazai vitorlás társadalomnak. A hajóépítőmester azt is elmesélte, hogy 1928-ban milyen ütközés története fűződik a Hungáriához, és hogyan nem vetette alá magát a királyi hatalomnak. A jövőbeli tervekről Cimbi annyit árult el: a Stefánia átalakítása, és egy Balatoni 50-es átépítése kerül napirendre.


------------------------------------------------------

Folyamatosan csiszolódik a birtokvacsorák koncepciója a Szent Donát Birtokon - mondta el a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában Kovács Tamás. A Birtok borásza kifejtette: leginkább arra törekednek, hogy ezeken az esteken az ételek a borra készüljenek és nem fordítva. Beszélt arról is, hogy az idei esztendő nagyon szép borokat hozott, ugyanis a szőlő is egészséges volt, és a szüretet is jó lehetett tervezni.


---------------------------------------------------

Kiemelkedőnek tartja a 2017-es esztendő Légli Ottó is. A dél-balatoni borász a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában kifejtette: most az Újborok esetében olyan ízekkel találkozhatunk, amelyekkel később egyáltalán nem biztos, ugyanis ezek a nedűk folyamatosan változnak. Légli Ottó elmesélte azt is: nekik miként állnak két lábon az Újborok. A márton-napi 3 Légli 3 Helyszín rendezvény apropóján pedig elárulta: tervezik a folytatást.