15 napja van úton a francia Havre kikötővárosból indult mezőny Salvador de Bahia, Brazília felé. 7 nap, 22 óra alatt futott be a győztes Sodebo Ultim Thomas Coville és Jean-Luc Nélias kormányzásával, mögötte kevesebb, mint két órával a Maxi Edmond de Rothschild, Sébastian Josse és Thomas Rouxellel a fedélzetén. Sajnos az Ultim osztály harmadik versenyzője, a Prince de Bretagne (Lionel Lemonchois és Bernard Stamm) a célvonaltól csupán 93 mérföldnyire elveszítette árbócát, így kiesett a versenyből.

A Multi50 trimarán osztály minden versenyzője is befejezte a versenyt: a hat indulóból négyen éltek sikeresen célba, az élen az Arkema (Lalou Roucayrol és Alex Pella) végzett 10 nap 19 óra 14 prc 19 másodperces menetidővel, második helyen a Fenetrea – Mix Buffet (Erwan Le Roux és Vincent Riou) zártak. Sajnos a Drekan Group és a Ciela Village technikai problémák miatt még korábban feladni kényszerült az óceánátkelést.

Az Imoca osztály hajói a befutó környékén vitorláznak vagy már befutottak: 13 nap 7 és fél órás idővel győzött a St Michel – Virbac (Jean-Pierre Dick és Yann Elies), második lett az SMA (Paul Meilhat és Gwénolé Gahinet), harmadik a Des Voiles Et Vous! (Morgan Lagraviere és Eric Peron). A 13 hajóból kilencen még úton vannak, de már majdnem mindenki megtette a táv több mint kilencven százalékát.

 A Class 40 osztályban viszont még nem dőlt el semmi: az első hajó, az Aina Enfance & Avenir (Aymeric Chappellier és Arthur Le Vaillant) is még 668,4 mérföldre van a céltól és szorosan követi őt a második és harmadik helyezett. Az osztály 15 elrajtolt hajójából hárman már feladták a versenyt, a többiek viszont még gyűrik az óceáni hullámokat!

Még többet megtudhatunk a versenyről a számtalan (francia és brazil) videókból és szemléletes a weboldal térképe is!