A Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste egyaránt rekordra számít, ami több mint 600 nevezőt jelentene. Szándéknyilatkozatot írt alá a Budapest Boat Show-n pénteken a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke dr. Kollár Lajos és Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Tőkepiaci Üzletág vezetője a jubileumi, 50. Kékszalag vitorlásverseny támogatásáról. A partnerség keretében - ahogy az elmúlt években is - az Erste Bank lesz a verseny névadó szponzora. Az Erste nemcsak a Kékszalagnak, hanem a gyerekeknek szóló Kékpántlika versenynek is a fő támogatója. 

Dr. Kollár Lajos közölte: „Évek óta kiváló az együttműködés az Erstével, a bank az idén is jelentős támogatással segíti Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét. Ez az együttműködés is hozzájárulhat ahhoz, hogy egy újabb rekord szülessen a versenyen. A szövetség reméli, hogy megdől az eddig nevezési rekord és több mint 600 hajó rajtol majd el 2018. július 26-án a Balatonfüredről. Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az Erste kiemelten kezeli a Kékszalagot és a gyerekek miatt természetesen a Kékpántlikát is. Nem pusztán támogatásról van szó, hiszen a vitorlázás felöleli mindazt, amit az Erste pénzügyi szolgáltatóként képvisel: a hagyományőrzést és az innovatív megoldásokat egyaránt.” 

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezése már most elkezdődött. A Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank egyaránt elkötelezett amellett, hogy a jubileumi esemény minden induló vagy versenyt követő számára különleges élmény legyen. A cél, hogy minél szélesebb közönség számára közel hozzák a vitorlázás élményét és a Kékszalag a parton lévők számára is ünnep lehessen. Fontos az is, hogy a jubileumi esemény méltó módon mutassa be a Kékszalag szellemiségét, a tradíció és az innováció egymás mellett élését, ami mindig a fejlődés motorja lesz a versenyen. Az első Kékszalagra 1934-ben került sor. A verseny Balatonfüredről indul, majd a Balatonkenese, Siófok és Keszthely előtt elhelyezett bóják megkerülésével térnek vissza a csapatok Balatonfüredre. A versenytáv légvonalban 155 kilométer.