UPDATE: Egyelőre eredménytelen a keresés, a Sun Hung Kai / Scallywag elindult Dél-Amerika legközelebbi partja felé...

A tengeri mentés irányítási központ (MRCC) minden erejével folytatja a keresést a tegnap délután eltűnt vitorlázó után.

A körülmények a korábbi jelentésekhez képest még csak rosszabbodtak és be is sötétedett, így a keresés sikeressége kétségesnek tűnik.

A csapat egy nagyon kimerítő keresést hajtott végre, de végül meg kellett hozniuk egy nagyon nehéz döntést: Dél-Amerika partjai felé vették az irányt, hogy a lehető legközelett partot érhessenek, körülbelül 1200 tengeri mérföldre.

Az MRCC megpróbál további hajókkal kapcsolatba lépni, akik még segíthetik a keresést.

Tegnap írtuk:

Itthoni idő szerint délután 4 óra körül tájékoztatta a Team Sun Hung Kai/Scallywag csapat a versenykoordinációs központot a Man Over Board eseményről. 

A csapat a Tengeri Mentés Irányítási Központtal (MRCC) együttműködésben azonnal megkezdték a mentést, hogy megtalálják az angol John Fisher vitorlázót, aki teljes biztonsági felszerelést viselt amikor a sajnálatos esemény történt. A csapat többi tagja biztonságban van.

Az eset a Horn foktól körülbelül 1400 mélföldnyire nyugatra történt. A szél a keresési zónában 35 csomó, nyugati irányú, a víz 9 fokos, de sajnos a körülmények romlását jósolják. 

Tekintettel az időjárási körülményekre, nem lehetséges más csapatokat is a helyszínre irányítani, hogy segítsenek a mentésben, tekintve, hogy legalább 200 mérföldnyire vannak tőlük keletre, hátszélben.

Az MRCC egy hajót azonosított be kb. 400 tengeri mérföldre a Scallywag-től, akiket azonnal a helyszínre irányítottak.

A versenyirányítási központ mindent megtesz, hogy a csapattal és és  MRCC-vel együttműködve segítse  keresési munkát.