Április 9-én az első futamokkal vette kezdetét Balatonföldbváron a Laser Radal Európai ifjúsági bajnokság. Gereben Mátyás főszervező a Magyar Tengerben kifejtette: 32 ország 212 versenyzője méretteti meg magát az olimpia előszobájának is tekinthető versenyen. Gereben Mátyás beszélt arról is, hogy a hajóosztályban hazánk egyre erősebb, és ez az utánpótlás programban is látható - így magyar esélyesekkel is számíthatunk.


-----------------


Április első hétvégéjén megindult a viharjelzés a Balaton körül. Horváth Ákos az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának vezetője a Magyar tenger című műsorban kifejtette: a rendszerre hatalmas a társadalmi igény ezért elengedhetetlen a folyamatos fejlesztése. A szakember kifejtette: a megfigyelések a pillanatnyi állapotokat jelzik. Az egész Dunántúlon vannak autómata mérőhálózatok, amelyek adatai szerint tudnak következtetni arra, hogy hol pukkadhat ki egy zivatar. Horváth Ákos szerint egyre tudatosabbak a sportolók, strandolók, ugyanakkor a legkevésbé a horgászok veszik figyelembe a jelzéseket.


--------------------

Hatalmas fejlesztések zajlanak Révfülöpön - jelentette be a Magyar tenger című műsorban a település polgármestere. Kondor Géza elmondta: a szabadtéri színpad nézőtere szinte száz százalék készültségű, jelenleg a színpad tetőszerkezetén dolgoznak. A polgármester kifejtette: rengeteg programmal készülnek, hiszen a településen önerőből ekkora beruházás még nem készült el. A Fillip napok kezdetére tervezett megnyitón pedig a testvértelepülések is bemutatkoznak. Kondor Géza beszélt arról is, párhuzamosan rendezik a termelői piac területét, amelyik egy újabb közösségi térként szolgáll majd. Kifejtette: várják még mindig az árusok, gazdák, őstermelők jelentkezését.