A verseny központja Balatonföldvárra költözik, a Bahart kikötő melletti területre. A szervezők jelentős támogatói kört nyertek meg a verseny szponzorálására, és ennek köszönhetően az 51. Mihálkovics Kupa Jeep Compass Nagydíj győztesei értékes díjazásban részesülnek majd. Már a nevezéshez járó ajándék is rendhagyó és értékes lesz. A verseny útvonala változatlan, így idén is két napon át versenyezhetnek a nagyhajósok a középső medencében a Balatonföldvár-Balatonszemes-Révfülöp-Balatonföldvár, majd a Balatonföldvár-Balatonakali-Balatonszemes-Balatonföldvár útvonalon.

Szeretnénk ennek a nagy múltú versenynek új tradíciót teremteni. Mindent megteszünk és meg fogunk tenni azért, hogy a Mihálkovics Kupa a vitorlázók kedvenc versenye legyen” - mondta a verseny főszervezője, Horváth Péter.

“A vízi rendezésnél olyan csapatot válogattunk össze, akik személyükben is garanciát jelentenek a minőségre, de emellett a parton is színvonalas rendezvény várja majd a vitorlázókat. Egyelőre nem szeretnék minden titkot elárulni, de annyit azért mondhatok, hogy még számos meglepetéssel készülünk a versenyre ellátogatók számára.” - tette hozzá.

Előzetesen több hajóosztály is jelezte részvételét a versenyen, így a szervezők népes mezőnyre számítanak. A Mihálkovics Kupa, azaz a Mihálkovics Kupa Jeep Compass Nagydíj idén ranglista versenyként szerepel a 25-ös jolle, a Folke, a Bavaria 32, a Dolfin és a Sudár Sport osztályok versenynaptárában.

A szombati versenynap után finom vacsorával, este egy jó kis bulival várják a hozzájuk ellátogatókat a kikötőben felállított rendezvénysátorban. A verseny a Digi Sport jóvoltából a TV-ben is látható lesz, továbbá a Kwindoo nyomkövető rendszerének köszönhetően a parton maradt családtagok is élőben követhetik a versenyzőket.

Új szelek fújnak a vízen is, a Balaton egyik legrégebbi versenyéről nem lenne fair kizárni a többtestűeket. Viszont nem jó ötlet háttérbe szorítani a tradícionális cirkálókat és más egytestűeket sem, ezért a klasszikus Mihálkovics Kupáért továbbra is az egytestű hajók versenyeznek, a katamaránok pedig a verseny részeként a Mihálkovics Speed Race-en mérik össze erejüket és külön díjazásban részesülnek.

Címlapfotó: Kollmann András