Szombati nap történései

3 futam, és egy időfutam került megrendezésre a tó hosszanti vonalában kitűzött pályán. Az időjárás a reggel 10.00 órai rajtra kedvezően alakult, a szél fokozatosan elterjedt a tavon, és a nap is úrrá lett a felhőzeten. A mezőny nagyon fegyelmezett vitorlázást produkálva teljesítette a kiírt pályát, ezért is dícséret illet minden versenyzőt. A futamokat követően a versenyzők, szülök, edzők, szervezők egy közös libegőzéssel egybekötött bükki túrán vettek részt, melyet nagy wellneszezés követett a Palotaszállóban.

Vasárnapi események

A vitorlázók már 8.00 óra körül elkezdték hajóikat, vitorláikat felkészíteni a versenyre. Az edzők felmérték a reggeli időjárási körülményeket, és megfelelő széltaktikai tanácsokkal látták el neveltjeiket. Ezt követte a hajók vízretétele, a pálya bevitorlázása. A gyakran erejét vesztő, irányát gyakran változtató szél, komoly kihívás elé állította az optimisteseket. A mai napon vas idegek, finom hajókezelés, a szél rezdülésinek gyors, és előrelátó feldolgozása, valamint ügyes taktika kellett a jó eredmény eléréséhez.

Öröm volt nézni, hogy sokan voltak kíváncsiak a versenyre, bizonyára rengetegen örökítették meg a nap legszebb pillanatait, ugyanis szinte minden néző kezében ott volt a fotózásra előkészített mobiltelefon, illetve fényképezőgép. 
Vasárnap is 3 futam került megrendezésre, így 6 futam alapján lehetett eredményt hirdetni.

LÁNY 1-3 helyezett
1 SZTERMEN BOGLÁRKA THE-YKA
2 ANDRIK ADÉL THE-YKA
3 GODÓ PATRÍCIA SVE

IFJÚSÁGI 1-6 helyezett
1 ANDRIK ARTÚR THE-YKA
2 SZTERMEN GUSZTÁV THE-YKA
3 KASZA-CSÓTAI BOTOND DEBOTI VSE
4 KÁRPÁTI ZALÁN DEBOTI VSE

SERDÜLŐ 1-6 helyezett
1 SZTERMEN BOGLÁRKA THE-YKA
2 ANDRIK ADÉL THE-YKA
3 LÉVAY LEVENTE THE-YKA
4 NÉMETH DÁNIEL SVE
5 POUR MÁTÉ THE-YKA
6 GODÓ PATRÍCIA SVE

 

Fotó: Csillagpont Rádió