A Subaru-Egis Kupán ezúttal is mintegy húsz hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-90 hajó nevezésére és komoly izgalmakra lehet számítani. Lám Dezső emlékének adózva - aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az EGIS SE Sportegyesületért – a szervezők idén is különdíjat ajánlanak fel. A Nautic 370 RUN hajóosztály legeredményesebb egysége emelheti majd magasba a Lám Dezső kupát, míg a SUBARU különdíját a legtöbb egységet nevező osztályból vihetik haza.

Egy igazi időutazás részese lehet, aki ott lesz Csopakon (2018. 06.30-07.01.) a Subaru-Egis Kupán, ugyanis személyesen tekintheti meg azt, hogy a Bujtor Istvánnal a főszerepben 1985-ben forgatott és 1986-ban vetített, Az elvarázsolt dollár című filmben is komoly szerephez jutó kikötő bár teljes felújításon esett át, de klasszikus, a filmben is látható múltját teljesen megőrizte. A verseny házigazdái a szombat esti parti rendezvényen azon túl, hogy a kikötő mólóján koccintásra várják a versenyzőket, akik a jól megérdemelt vacsora elfogyasztása után egy „retro bulin” is részt vehetnek, a háttérben a nagy sikerű filmet is vetítik majd, felidézve a dicső múltat.

A verseny résztvevői azon túl, hogy a jelen kor elvárásainak megfelelő színvonalú versenyrendezésben bízhatnak, a vízen is visszautazhatnak 33 évet az időben. Az Egis SE vitorlázói ugyanis vízre teszik és a versenyrendezésben is használják majd a filmben is látható kismotorost, méghozzá a filmben is szereplő motorjával és színvilágával.

„Nagyon büszkék vagyunk a teljesen felújított kikötőre, ami megőrizte klasszikus jegyeit is, ami továbbra is üde színfoltja a balatoni vitorlázásnak. Ezúttal is mindent megteszünk azért, hogy a vízi rendezés tökéletes, a parti hangulat pedig magával ragadó legyen. Meglepetésként, arra készülünk, hogy vízre tesszük és a versenyrendezésben is aktív szerepet szánunk, a Bujtor István zseniális filmjében Az elvarázsolt dollár című filmben is feltűnő kismotorosnak. Bízva abban, hogy az idősebb és a fiatalabb versenyzők is nagy örömmel és tisztelettel fogadják majd ezt a kezdeményezésünket. A motorost szombat este kiállítjuk majd a parton és lehetőséget biztosítunk arra, hogy remek fotók készülhessenek róla. Biztosak vagyunk abban, hogy remekül érzik majd magukat a versenyünkre nevező vitorlázók. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a rengeteg segítséget. Nélkülük ugyanis nagyon nehéz dolgunk lett volna.” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.

A Subaru-Egis Kupa szervezői a média képviselőit is nagy szeretettel várják a futamokra és a fogadásra. A versenyre médiamotorost biztosítanak, így a televíziós stábok, újságírók és fotósok valóban testközelből élhetik át a vitorlásverseny történéseit.

További információ: ks@bazis1000.hu

Kurucz Sándor, Mobil: +36309697469

A Versenykiírás letölthető a mellékletből!