A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat az Opel Fifty-Fifty nyerte, a második a Black Jack, a harmadik pedig az IRF lett. Utánuk következett The Red Team Quantum Hungary (4.), a Bogi (5.), Sporttech Jedi Business (6.), Thunderbird (7.), a Hamu (8.) és a Trini Team (9.). A befutási sorrend más volt, az RSM2 és a Prevital is az Opel Fifty-Fifty előtt futott át a célvonalon, de a visszalépések és az óvási tárgyalások következtében később változtak a korábbi eredmények. (Az eredmények a csatolt fájlban olvashatóak.)

A Magyar Vitorlás Szövetség a Fehér Szalag vitorlásversenyen a technikai ellenőrzéseket a versenyt megelőző napon 4.sz közleményben előre közölt helyezést elért hajóknál végezte. Az úgynevezett  nyílt többtestű” kategóriába tartozó hajók kötelező felszerelései jegyzékét és kísérőhajóikra vonatkozó szabályozást az osztály képviselői és az MVSz a biztonságos hajózás érdekében együtt alakították. Az ellenőrzést a Technikai bizottság képviselője a hajó kormányosával és a kísérőmotoros vezetőjével közösen végzi.  A rendezőség a Fehér Szalag versenykiírása szerint az elvégzett ellenőrzés alapján nem megfelelt hajókat csak kizárással büntethette.
Eredeti sajtóközlemény:
Katamaránok győzelmével zárult a Kékszalag előtti erőpróba
 
A Vándor Róbert kormányozta RSM2 nevű katamarán futott be elsőként a Balaton keleti medencéjében megrendezett Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjon, amely az utolsó nagy erőpróbája volt a július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíjra készülő vitorlázóknak. A versennyel párhuzamosan zajlott a klasszikus hajók csatája, a 21. Izsák Szabolcs Emlékverseny, amelyen a Lillafüred ért be elsőként a balatonfüredi célba. A befutási sorrendek még nem hivatalos végeredmények, a rangsor az óvások és kizárások miatt még változhat. 

Több mint 250 hajó indult a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj - 21. Izsák Szabolcs Emlékversenyen szombaton. A Balaton keleti medencéjében a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany - Balatonfüred távon viszonylag gyenge szélben megrendezett versenyen a nemhivatalos befutási sorrend alapján az első háromban a katamaránok végeztek.


Rekorderek az élbolyban

Elsőként a Vándor Róbert kormányozta RSM2 nevű katamarán futott be a balatonfüredi célba. Másodikként a Prevital, Litkey Farkassal a kormánynál, de a tizenháromszoros Kékszalag-győztes vitorlázó a verseny után visszalépett a versenytől. A harmadik helyen a Kékszalag alig több mint 7 órás időrekordját tartó - Józsa Márton vezette - Opel Fifty-Fifty ért be. Litkey Farkas visszalépése miatt a Black Jack lett a harmadik, utóbbi katamaránt Roland Gäbler kormányozta a versenyen. Kalocsai Zsolt, az RSM2 csapatfőnöke közölte: „Nagyon örülünk, hogy sikerült behúzni az első helyet, komoly csapatmunka volt. Most a hajón is, de az elmúlt hetekben is, mert pár hete eltört az árbóc, ezt pedig meg kellett a mostani versenyre csinálni.” Hozzátette, hogy a versenyen kemény küzdelem volt, mert mindenki nagyon gyors. „Kitekintve a Kékszalagra biztosan van 7-8 hajó, amely esélyesként indulhat” - fogalmazott Kalocsai Zsolt.
A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjjal párhuzamosan, ugyanezen a távon rendezték meg a 21. Izsák Szabolcs Emlékversenyt, más néven a Classic Roundot, amelyen a klasszikus hajók indulhattak. A Classic Roundot a Lillafüred 75-ös cirkáló nyerte Gál András Levente vezetésével. Mögötte két 70-es cirkáló ért be a célba, a Pannónia és az Orpheus, előbbit Jordán Balázs, utóbbit Herkó Dezső kormányozta. A felsorolt sorrendek nemhivatalos eredmények, az óvási tárgyalások miatt módosulhat a végeredmény.


Jön az 50. Kékszalag Erste Nagydíj

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára közölte: „A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj - 21. Izsák Szabolcs Emlékverseny az utolsó nagy erőpróba volt a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj előtt, amely július 26-án csütörtökön indul Balatonfüredről. Hozzátette: A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 21. Izsák Szabolcs Emlékversenyen rekord született azzal, hogy több mint 250-en neveztek. Ez az érdeklődés és a korábbi éveknél jóval több online nevezés miatt megalapozottan számíthatunk arra, hogy a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra rekordszámú nevező, azaz több mint 600 hajó érkezik.

A Kékszalag Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, amely egyesíti az innovációt a hagyományokkal. Emellett a Kékszalag hozzájárul a magyar vitorlázás és a magyar tömegsport fejlődéséhez, valamint a balatoni turizmus is népszerűsíti.