Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Boat Show és a Balaton Boat Show. Az összefogás már régóta érik: a hajós ipar két legfontosabb eseménye kiválóan kiegészíti egymást. A Budapest Boat Show februárban, a szezon kezdete előtt, a Hungexpo-n kerül megrendezésre, remek találkozóhelyet biztosítva ezzel a hajósok számára év elején, míg a Balaton Boat Show a hazai szezon végén, az őszi kiemelt értékesítési időszak kezdetén, szeptember elején kerül megrendezésre. Utóbbi rendezvény különlegessége, hogy itt a hajókat vízen vagy természetes közegükhöz közel a vízparton, a Kenese Marina Port kikötőben tekinthetik meg az érdeklődők, és lehetőség adódik a hajók kipróbálására is.
Az összefogás legnagyobb nyertesei kétségtelenül a piaci szereplők, a kiállítók lesznek: a szervezők kölcsönösen biztosítanak extra előjelentkezési kedvezményeket azoknak, akik mindkét eseményre jó előre bejelentkeznek, a kommunikációs együttműködésnek köszönhetően pedig még szélesebb érdeklődői körhöz juthatnak el a kiállító cégek hírei. Az együttműködés első lépcsője, hogy plusz 5% engedményt biztosít a Budapest Boat Show azoknak a kiállítóknak, akik részt vesznek a Balaton Boat Show-n és szeptember 9-ig a budapesti eseményre is jelentkeznek. Fordítva pedig 2019. április 30-ig lesz majd érvényes a Balaton Boat Show extra kedvezménye a Budapest Boat Show kiállítóinak.„Reményeink szerint ez az együttműködés további lehetőségeket biztosít a hajóipari vállalkozásoknak, hogy még szélesebb körben és még hatékonyabban tudják megmutatni kínálatukat a hajózás iránt érdeklődő közönség számára, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a piac további fellendüléséhez.” – nyilatkozta egybehangzóan Rápolthy Edit, a Balaton Boat Show és Tihanyi Klára a Budapest Boat Show kiállítás igazgatója.

Az együttműködést a szervezők a szeptember 7-9. között megrendezésre kerülő Balaton Boat Show kiállítói vacsoráján a partnerekkel közösen is szeretnék szentesíteni egy közös koccintás keretében.