A DJI mint általában, most is erős lapokat tett le az asztalra. Nem egy, hanem rögtön két új kamerát is bemutatott, amivel tovább színezte a palettáját.

A Mavic 2 Pro az 1"-os képérzékelős Hasseblad kamerájával ott lépett nagyot előre, ahol a legtöbb kritikát kapta az elődmodell, de azokra is gondolt a DJI akinek nincsen szükségük ilyen minőségű kamerára inkább az automatikus "Dolly Zoom" funkciót illetve az ezt lehetővé tevő 2x optikai zoomot részesítik előnyben. A kamerát leszámítva mindkét modell azonos házban lakik, egyforma funkciókkal.

Mindkét modellre igaz, hogy újratervezett 3tengelyes gimbalt kaptak, mely szintén gyenge pontja volt az első verziónak. 

Tárgyelkerülés nélkül manapság nem készül drón és a Mavic Pronak itt is volt némi restanciája. Az új modelleken éppen ezért 10 szenzor teljesít szolgálatot, hogy körkörös védelmet kapjon az amúgy nem túl olcsó eszköz. Nem csak előre, de hátra és oldalra is figyelnek a kamerák, ráadásul felfelé és lefelé infravörös szenzorok is támogatják a védelmet. Az új kamerák gyenge fényben is jó képet adnak, viszont a leszállás nem mindig egyszerű ilyen körülmények között, ezért egy pár "leszálló fény" is került a Mavic 2 aljára.

A régi modellben nem volt beépített memória, így előfordulhatott, hogy az SD kártya hiányában nem volt mire rögzíteni a felvételt, ami nem kis bosszúságot okozott a feledékeny pilótáknak. Az új modellekkel ez nem fordulhat elő, hiszen került beléjük 8GB "vészmemória", így ha véletlenül a földön marad a memóriakártya, akkor is lehet meg lehet örökíteni a legjobb pillanatokat.

Természetesen minden egyéb paraméterében is javult a Mavic 2 az elődhöz képest. Hosszabb repülési idő, 70km/óra fölötti sebesség, kisebb zajszint és biztosabb jelátvitel a OcuSync 2.0-nek köszönhetően ami 1080p-ben küldi a jelet a távirányítóra vagy a VR szemüvegre akár 8km távolságból.

Mind a két Mavic 2 megvásárolható a MyActioncam.hu -nál:

Mavic 2 PRO

Mavic 2 ZOOM

(X)