Az idei már a harmadik alkalom, amikor a BAHART gyerekeknek szóló Mikulás Gyerekhajót indít a Balatonon. A 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő tematikus hajóprogramnak - Balatonfüreden és Siófokon - stílusosan a Szent Miklós hajó biztosít helyszínt december első vasárnapján. A Mikulás meglepetés varázsműsorral és teli puttonnyal érkezik. Minden gyermeket ajándékcsomaggal vár a fedélzeten.

A Szántódrév és Tihanyrév között egész évben üzemelő kompokon utazókról sem feledkezik meg a Társaság, őket december 6-án szaloncukorral köszönti a BAHART.

A Balatoni Hajózási Zrt. ismét kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra az idei ünnepi időszakban. Ezen apropóból újra egy nemes ügy mellé állt a Társaság. Adománygyűjtési akciót hirdettek a dolgozók és az utazóközönség körében, csatlakozva ezzel az ország legnagyobb karitatív akciójához, a Mikulásgyár által szervezett gyűjtéshez. Az összegyűlt ajándékokat december 2-án a Siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt adják át a BAHART munkatársai Füred Kapitánynak, a Mikulás szárnysegédjének, aki eljuttatja azokat a Mikulásgyárba, a rászoruló családok számára.