A 11mOD osztály teljesítette a szezonra vállalt ranglista versenyeit. A tervezett bővített ranglista versenyek, edzések is rendben lezajlottak. "Ha mindezt figyelembe veszem akkor elégedett vagyok az osztály teljesítményével" - értékelte az tavalyi évadot Czap Zoltán. Sajnos van 3-4 hajó, amely keveset képviseltette magát, de talán jövőre megjön a kedvük (a flotta "dolgozik" az ügyön). Az MVSZ által szervezett versenyek színvonalasak voltak,  a rendezők szakértelmükről adtak számot.

A 11mOD osztály stabil alapokon működik, sorban érkeznek a hajók a Balatonra. Az “új hajókra” szervezett csapatok aktívitása jó, ez nagyszerű és példaértékű. Jövőre remélhetően még többen lesznek. Tervezik, hogy a hajókat nagyobb vitorlafelülettel látják el, annak érdekében, hogy az egyre gyakrabban előforduló gyenge szelekben is, felvegyék a verseny, a modernebb új hajókkal.

Az osztálykapitány úgy látja, hogy a nyugati medencében egyre több a verseny és reméli, hogy ez a tendencia folytatódni fog.

Az augusztus végén Balatonfüreden rendezett nagyhajós bajnokságon a 11m onedesign osztályban pedig a norvég Watergate 10 pont különbséggelszerezte meg a győzelmet a szintén norvég Ichiban és 13 ponttal előzte meg a magyar bajnoki címet elnyerő Obsessiont.