Az idei évben a regatta névadó szponzora a BMW Leier Autó, akiknek köszönhetően értékes fődíjat vihetnek haza a kategóriagyőztes csapatok.

A BYC szezonnyitó túraversenye a Yardstick Trophy Kupasorozat első állomása, amely idén is nyitott a versenyengedéllyel még nem rendelkező szabadidős vitorlázók előtt. Remek lehetőség, hogy akár első alkalommal megtapasztalhassuk, hogyan zajlik egy vitorlásverseny, a rutinosabbaknak pedig kiváló felkészülési lehetőség többek között a május 11-i Balatoni évadnyitóra.

A regatta útvonala a hagyományoknak megfelelően: Balatonfüred – Paloznak – Siófok – Balatonfüred – Tihany – Balatonfüred.

A BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny kifejezetten családbarát rendezvény. Amíg a csapatok a vízen küzdenek, addig a parton programok várják a gyerekeket és a szurkoló hozzátartozókat: szurkolói ajándékok készítése, mini autók versenypályája, játéksarok. A versennyel egy időben a balatonfüredi Tagore Sétányt különleges, veterán autók foglalják el. A Concours d’Elegance keretében három napon keresztül Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautókban gyönyörködhet a közönség. 

A BYC-nek nem csak mindennapi működésében, de rendezvényei szervezésében is fontos szempont a környezetvédelem. Ebben a törekvésükben ezalkalommal a Nők a Balatonért Egyesület nyújt segítséget, akik izgalmas játékokkal és kiadványokkal készülnek a versenyre a környezettudatosság témakörében.

Érdemes lesz előre tervezni, hiszen azok között, akik 2019. május 1. 23 óra 59 percig a www.byc.hu oldalon található online regisztrációs felületen előneveznek a regattára, a szervező egyesület BMW-s ajándékcsomagot sorsol ki.

Versenykiírás és utasítás a regatta hivatalos oldalán: http://byc.hu/regatta/tolnay/

Esemény: https://www.facebook.com/events/2250406671838030/

Fotó: ©BYC