A dél-franciaországi Hyères-ben hétfőn kezdődtek a futamok a hagyományos French Olympic Week versenyen. A Hyères-i hét a múlt évben világkupa verseny volt, idén Genova lépett a helyére. Hyères-ben a magyar menők közül egyedül Érdi Mári állt rajthoz. (Berecz Zsombor már jó ideje a hamarosan kezdődő finn dinghy Európa-bajnokság helyszínén, Athénban készül, a Gyapjas testvérek ugyanezt teszik San Remoban, Vadnaiék pedig a Jonatán győzelmével és Benjamin 9. helyével zárult genovai világkupa forduló után nem jöttek el.)

A megszokottnál kisebb (49 fős), de annál erősebb mezőnyben a legfrissebb (április 24-én közzétett) világranglista első húsz helyezettje közül a 3. (a belga Emma Plasschaert), 5. (a finn Tuula Tenkanen), a 9. (a szintén finn Mikkola), a 10. (a svájci Jayet)  és a 16. ( a brit Young) is itt van. Na, meg Érdi Mári, aki jelenleg a 8. a listán (és még a 21. lengyel Barwinska is rajthoz állt).  Közülük a finn Tenkanen áll a legközelebb Márihoz, ő a 6. helyen tartózkodik két futam után, Plasschaert pedig a 9.-en.

Mári a második futamban a negyedik helyen ért célba.  Az összetett lista második helyén ugyancsak 5 ponttal a norvég Caroline Rosmo, a harmadikon pedig hét ponttal hátránnyal az ausztrál Jacinta Ainsworth tartózkodik.

A selejtező futamok szerdán fejeződnek be, az utána következő döntő pedig pénteken, a medal race-t szombaton rendezik.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség