A győztesek mellett díjat kap a verseny "legnagyobb küzdője", tehát az a fiú és lány versenyző kapja, aki a versenyben leghátul végzett úgy, hogy a verseny összes futamát teljesítette és az eredményében nincs betű.

A Balatonfüredi Yacht Club mindig, így ezen a versenyen is kiemelten kezeli a környezettudatosságot. A nevezések során például újrahasznosított tollakkal és papírokkal dolgoznak a szervezők, szelektíven gyűjtik a szemetet, tisztítószereik kiválasztásánál is a vegyszermentes, biológiailag lebomló szereket részesítik előnyben. A verseny területén pedig kihelyezett vízautomaták segítségével a műanyag vizespalackokat újra lehet tölteni, a már fölöslegessé vált flakonokat pedig a szemetesekre szerelt palackprésekkel tudják összenyomni a résztvevők, így minél többet összegyűjthetnek a szelektív hulladékgyűjtőkbe. 

A Rooster BYC Kupára előnevezni a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet, de mindenkit szeretettel várnak a BYC (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő̋ helyszíni versenyirodában is 2019. június 20-án csütörtökön 17-20 óra között.

A verseny részletes beharangozója itt olvasható, további információk pedig a regatta hivatalos oldalán itt és Facebook-eseményoldalán találhatóak.

Fotók: Balatonfüred Yacht Club (BYC)