A Kékszalag oldalán megjelent letöltési és használati útmutató segít eligazodni a rendszerben, a következő gyakori kérdések és válaszok elolvasása minden további dilemmánk eloszlatásában segít!

Nézők számára hasznos infó: a webes Fehér Szalag nyomkövetést itt, a Kékszalagot pedig majd itt találhatjuk!

Kérdések és Válaszok Vitorlázóknak és Nézőknek

A verseny idején láthatóak-e a Tracking appban a versenytársak?

A tracking appban csak a saját pozíciónk látható, a versenytársak nem.

Hogyan láthatom a versenytársakat? Hol követhetem a versenyt élőben?

A verseny idején az eseményt az ingyenesen letölthető Kwindoo LiveView appon keresztül lehet követni mobil eszközökön (telefon, tablet), vagy weben a Kwindoo.com-on. Az élő nyomkövetés 2 perc késleltetéssel látható!

Elindítottam a trackinget, de nem vagyok látható a Kwindoo-n, miért?

● az élő nyomkövetés 2 perc késleltetéssel látható. Elindítás után 2 perccel jelenik meg először a hajó.

● győződj meg róla, hogy fut a tracking! Lépje be az alkalmazásba, ahol az alábbi részleteket tudod ellenőrizni:

○ A térképet látod, rajta a pálya rajzolatával

○ Alul villog a piros “felvétel” jelzés, mint a régi videó kamerákon

● ha minden stimmel, akkor az is előfordulhat, hogy épp nem vagy “online”. Ez esetben NE AGGÓDJ! Ha fut a tracking és mégsem látható a hajó, akkor lehetséges, hogy időszakosan nincs mobilkapcsolata a telefonnak. A telefon offline trackkel az adatokat az applikáció tárolja és amint rendelkezésre áll a mobilnet hozzáférés, továbbítja a szerverre, a hajó ismét megjelenik az élő nyomkövetésben.

Kik a szürkével jelölt hajók a Lederboardon?

Azok a hajók, amelyek bejelentkeztek a versenybe, de az adott időpontban nem érkezik tőlük pozíció adat. Ez folyamatosan változhat, ha valaki újra “online” lesz, akkor a leaderboard-on is aktívvá válik és élő adatot mutat.

Hogy találhatok meg az élő nyomkövetésben egy bizonyos hajót?

A Leaderboard felső részén található kereső mezőbe lehet keresni a hajó nevére, vagy a kormányosra (amennyiben helyesen töltött ki a hajós a trackinghez a hajó adatokat). A keresett hajót ki lehet jelölni a térképen vagy a Leaderboardon, ekkor a térkép követni fogja a hajó mozgását, mindig az lesz középen. Másik hajót vagy bóját kijelölve látható a két tárgy közötti távolság változása, két kijelölt hajó esetén a hajókra vonatkozó egyedi adatok is (sebesség stb.).

Megoszthatom-e az élő nyomkövetésemet ismerőseimmel, barátaimmal?

Igen. A Tracking appban az éppen futó trackinget a térkép nézeten, a megosztás gombra kattintva lehet a kiválasztott felületen megosztani. A nyomkövetés közben lehet-e fényképet készíteni a telefonnal? Az appon belül lehetőség van fénykép készítésére, a térkép nézetben a kis fényképező ikonra kattintva. Az elkészült kép feltölthető az élő nyomkövetés hírfolyamába. A hírfolyamban látható lesz, melyik hajó posztolta a képet és hogy pontosan hol készült. A hírfolyamban láthatja mindenki, aki élőben követi a versenyt, vagy aki utólag visszanézi. Az elkészített kép bekerül a telefon galériájába, és a tracking analitikába. Ez azért remek, mert a verseny végén a Kwindoo felületén egy teljesen kész, összerendezett albumod lesz, ráadásul térben és időben a nyomvonaladhoz rögzítve.

Verseny közben mire lehet használni még a Kwindoo Trackinget?

• a térkép nézeten láthatjuk a saját aktuális pozíciónkat és a pályajelek elhelyezkedését

• a Dashboard fülön látható a hajó sebessége, az eddig megtett távolsága és az északhoz viszonyított irányszöge. A mértékegységeket érintéssel változtathatjuk (NM, KM, KTS, KM/H)

• ha a térképen kijelöljük a következő bóját, a Dashboard fülre kattintva látható lesz a hajó és a kijelölt pályajel távolsága és pályajelhez viszonyított irányszöge.

A verseny végén mi a teendő? Le kell állítanom a nyomkövetést?

Természetesen neked kell bekapcsolni a verseny előtt, és neked is kell leállítani a verseny befutója, vagy a verseny feladása esetén a nyomkövetést. A befutó után a „stop” gomb megnyomásával állítható meg a tracking.

Hol találhatók a saját tracking adataim a versenyről?

Az app Profil menüpontjában vannak a korábban rögzített tracking analitikák és a self trackingek.

· itt látható a megtett út hőtérképes rajza, amelyen egyből látható, hogy hol és mekkora sebességgel haladtunk · az útvonalon szintén látható hol készítettél fényképet

· a Speed grafikonon bármely pillanat minden rögzített adata visszanézhető

· a Stats a tracking mutatja a megtett utat, legnagyobb sebességet, átlagsebességet és a versenyben töltött időt

· a Photos and videos alatt az appon keresztül készített és feltöltött képek láthatók, ezeket utólag kiegészíthetjük további képekkel.

· A Results alatt a trackelő első 3 helyezettet és a saját abszolút helyezésedet láthatod (ezek az adatok tájékoztató jellegűek és csak abban az esetben felelnek meg a valós helyezéseknek, ha a versenyben minden induló végig használta a Kwindoo trackinget).

· A Waypoints alatt a versenyben a pályajelek vételének időpontját és az ott aktuális abszolút helyezésedet láthatod (ezek az adatok tájékoztató jellegűek és csak abban az esetben felelnek meg a valós helyezéseknek, ha a versenyben minden induló végig használta a Kwindoo trackinget).

· Az analitika végén a Boat and Crew alatt látható a saját profilképed és hogy melyik hajóval versenyeztél. Itt van lehetőség a Share tracking with crew megnyomásával a csapattagok meghívására. A meghívott csapattársak a saját Kwindoo Tracking appjukban látni fogják a verseny teljes analitikáját és az elkészített fotókat.

Az esemény után hol nézhető vissza a teljes verseny?

A Kwindoo.com-on az EVENTS oldalon a versenyre rákeresve megtalálható minden korábbi esemény trackingje. A Kiválasztott eseményre kattintás után a versenyt a Play gombbal lehet elindítani és akár 50-szeres sebességre gyorsítva visszanézni. A hírfolyamban látható minden feltöltött kép és egyéb tartalom.

Fotó és szöveg forrás: Kékszalag