A Piarista Vitorlázó Egyesület profilja az iskoláiból érkező gyerekek nyári táboroztatása. Az elmúlt években működő útvonalat élesztették újra a szervezők, hiszen több sikeres Laser Pico verseny volt az elmúlt 5 évben. Sajnos utoljára 2017-ben volt Laser Picok számára verseny, így újra kell építeni ezt az utat. A táboros gyerekeket, akik még nem is igazolt versenyzők ilyen módon be lehet vonni a versenyvitorlázás vérkeringésébe. 

A két nap alatt a változékony időjárásban négy futamot tudtak rendezni a versenyzőknek. Volt eső, napsütés, viharos szél és szélcsend, így sokan életük első versenyén már megtapasztalhatták az időjárás szeszélyességét. Több félbeszakadt futam és pályamódosítás tette próbára a rendező csapatot és a versenyzők türelmét.

A végső győzelmet a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület versenyzői szerezték meg a Piaristák hajói előtt, akik a dobogó második és harmadik fokára is felállhattak. Ezzel összetettben is növelte előnyét a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület az összetett Junior Balaton Kupáért folytatott harcban. Azonban biztos, hogy a következő keszthelyi fordulóban a többi egyesület is keményen fog küzdeni. Augusztus első hétvégéjén sok szeretettel várják a KYK VSE rendezői az RS Feva és O’pen Skiff egységeket a Keszthelyi Yachtkikötőbe a Junior Balaton Kupa harmadik fordulójára.