A terveknek megfelelően délelőtt 10 órakor sikerült rajtolni, 13 óra 14 perckor pedig már az utolsó hajó is átszelte a célvonalat. A 12-16 csomó között ingadozó északi
szél tökéletes körülményeket biztosított a versenyzéshez - derül ki a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) hunsail.hu-nak elküldött beszámolójából.

A regatta főrendezője, Igali Csilla kiemelte, hogy az elmúlt hetek kedvezőtlen, szélmentes időjárása után igazi áldás volt a mai nap. Ezzel remek felkészülési versenyt sikerült rendezni a közelgő  51. Kékszalag Nagydíjra. Sajnos sok csapat, kerülve a kockázatot inkább távol maradt, hogy kimélje felszerelését a tókerülő előtt. Reméljük, jövőre velük is találkozunk!

Az abszolút győztes az Opel Fifty-fifty (HYC) csapata lett: Józsa Márton Miklós (kormányos), Kelemen Tamás, Adorján Csaba, Lukáts Csaba, D’Albini András, Németh Áron, Majthényi Mátyás. Második helyen végzett a The Red / Team Quantum Hungary (Szántódi VE): Sárközy András (k), Rozsnyay Domonkos, Schömer Ágoston, Sabján Annamária, Alexandre Hamel, Paptiste Mamouret. Végül a dobogó harmadik fokára  a Nelson Flottalízing (BYC) csapata állhatott fel: Varga Lajos (k), Lillik Ákos, Serke Áron, Dancs Antal. 

Két ifjú versenyző élete első regattája volt a Horváth Boldizsár Emlékverseny. Ők különdíjban részesültek:

Fotók: Szántó Áron / BYC