Kifejezetten hideg időben, kezdetben gyenge, majd kissé felfrissülő szélben került sor a hétvégén az idei Trafik kupára a budakalászi Omszk park taván. A harmincadik, jubileumi évadzáró 34 indulója négy selejtező, két középdöntő és egy döntő futamban döntötte el a helyezések sorsát. A helyszínen kapott, sorsolt Optimistekkel futott verseny győztese a tavaly még opézó, az idei Laser 4.7 bajnokságon bronzérmes Verebély Mátyás lett. 

2. Alibán András

3. Szépfy Zsombor

4. Békés Miklós

5. Újhelyi-Gáspár Miklós

6. Gereben Márton. 

60kg súlylimit miatt ketten indultak a gyerekek

7.Maros Gergely és Kristof Luca (6éves legfiatalabb)

8.Zarándy Martin és Verebély Dániel
 
9.Verebély Nadin és Gémesi Norma 

10. Szalontai Ábel

A verseny alapítója, a spartacusos Forintos Robi az idén először egy újabb díjat is felajánlott: a Kék Vitorla díj mostantól minden évben annak az optimistesnek jár, aki az edzők véleménye alapján szorgalmával, kitartásával, versenyzői aktivitásával leginkább megérdemli azt. A nyertesnek egy vadiúj Optimist vitorla a jutalma, idén Zarándy Martin kapta. A nyeremény vászon persze nem kék. De vajon miért ez az elismerés neve? " Réges- régen, még a múlt században a nagy Budapesti Spartacusban kezdtünk 10-12 évesen vitorlázni" - mesélte Forintos Robi." Az átkosban kaptunk vitorlát , de azért ezek főleg kiváló KGST termékei voltak.

Viszont nyaranta eljött egy Nyugat-Németországban élő család, a fiú, Gyurkó Kristóf is Optimistezett. Annak idején a bajnokság két fordulós volt, egy a Balatonon egy a Velencei tavon.  Gyurkó Kristóf mindig csak az első fordulón indult, és apuka a vadi új, vagyis egyszer használt vitorlát  évről-évre felajánlotta a Spartacusnak. Ez a gyerekkori  élmény (egyszer én kaptam egy vitorlát ami kék volt, el is hoztam ide a versenyre…) ösztönzött arra , hogy ezt a díjat most a 30. Trafik kupán az utánpótlás nevelés támogatás érdekében létrehozzuk."