Az édességeket Füred Kapitány, a Mikulás szánsegédje segítségével juttatják el a fővárosi Mikulásgyárba. Azokat a jótékony kisgyermekes családokat, akik ebédjük egy részét csokoládéval fizetik ki, a mesehős meg is fogja jutalmazni. Mint azt Varga László, a Balatoni KÖR tagja elmondta, az akcióhoz elsőként a füredi Hotel Aura gárdája csatlakozott. Ők készítik majd el elsőként Füred Kapitány kedvenc süteményét, amely jótékony célt szolgál.

Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke elmondta: a rendezvényen számos más étterem és cukrászda is ott lesz. A vendéglátók igyekeznek az évszakhoz leginkább illő ételeket kínálni a vendégeknek. Az eseménnyel azt szeretnék bebizonyítani, hogy télen is van miért elutazni a Balaton partjára. Számos egész éven át nyitva tartó étterem és cukrászda várja a turistákat, amelyek igazi kulináris élvezetet nyújtanak a vendégek számára. Ugyanakkor a Mikulás-Regattára érkező vitorlázókat sem szeretnénk kihagyni az akcióból. A szombaton megrendezendő verseny résztvevői tudják csak igazán, milyen az, ha igazán fúj a szél és hideg van. Őket is arra kérjük, hozzanak magukkal egy-egy csokoládét, esteleg egy-egy használt melegebb ruhát és adják át azt a Mikulásgyár és a balatoni mesehős képviselőinek.

A „Fizess csokoládéval!” akcióval a jótékonyság mellett szeretnénk tisztelegni Kemény Henrik, a híres bábművész emléke előtt is, aki jövő januárban lenne 95 éves. Leghíresebb bábfigurája Süsü és Vitéz László, amelyek történetein még ma is sok gyerek és szülő nevet. A Kossuth-díjas művész alakította Hakapeszi Makit is, a csokiszerető, falánk majmot a Magyar Televízió Zsebtévé című műsorában. Ezen a mesén is generációk nőttek fel, amelynek mondanivalója ma is aktuális. A műsor jó példát mutatott arra, hogyan kell a felnőttnek a gyerekekhez viszonyulni, hogy egyenrangú társak legyenek a játékban. – tette hozzá Éskovács Péter, az akció egyik szervezője, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

A Piknik teljes programját itt lehet elolvasni: http://blyc.hu/2019/12/07/szabadteriszinpad/