Ahhoz, hogy a magyar vitorlássport javuló eredményei fenn tudjanak maradni, elengedhetetlen a ma még utánpótlás korú versenyzők felkészítése feltételeinek javítása, aminek legfontosabb, elengedhetetlen része az edző munka körülményeinek javítása Ennek érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériumának forrásaiból pályázatot írt ki utánpótlás edzők számára. A pályázat hét szakembert vonna be az Utánpótlás Edző Programba, amely segít jövedelmi viszonyaik javításában, illetve edzői életpálya megalapozásában.

A pályázat célja a vitorlás edzők nemzetközi szintű szakmai tudásának fejlesztése, új munkamódszerek megismerése, önképzés keretében. Fontos szempont, hogy a program ne csak tapasztalt edzők és kiemelt teljesítményű klubok számára legyen elérhető, hanem a pályázati feltételek teljesülése esetén pályájuk elején dolgozó edzők, és kisebb egyesületek számára is.

 Az MVSZ Utánpótlás Edzők programjában a rendelkezésre álló forrásból kiírt pályázatra jelentkezhetnek a Balatonon és a Balatonon kívüli vízterületeken, az ifjúsági osztályokban tevékenykedő sportszakemberek, akik – egyebek mellett – rendelkeznek testnevelő tanári vagy edző képesítéssel.  E mellett rendelkezniük kell hivatásos (kereseti célú) kisgéphajó-vezetői engedéllyel is és munka- vagy szerződéses jogviszonyban kell állniuk valamely MVSz tagszervezetnél.

A pályázati kiírás részleteit a csatolt dokumentumban lehet olvasni. Ugyancsak csatolt dokumentumként érhető el a pályázati adatlap. A pályázat értékelését az MVSZ elnöksége által kijelölt három fős bizottság végzi.

A pályázatok leadásának határideje: 2020. február 5. 12.00 óra

Megküldésének módja e-mailben: hunsail@hunsail.hu 

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség