Csütörtökön igazi nyári nap fogadta a versenyzőket a melbourne-i Sandringham Yacht Clubban: szikrázó napsütés, 30-32 fok és 12-15 csomós, gyakran változó szél.

Vadnai Benjamin és Jonatán megint azonos csoportba került. Benji folytatta az egyenletes teljesítményét, előbb 4.-nek ért célba, majd nyolcadiknak, így összetettben javított egy helyet.

„Mehettem volna egy rosszabb futamot, mert akkor nagyobbat tudnék ejteni és az jobb érzés lenne, de így önbizalommal teli mehetek neki az aranycsoportnak. Belefért volna egy-két kockáztatás, de fogtam a mezőnyt és figyeltem, ne nagyon bakizzak. Elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, jó a sebességem, szépen, egyenletesen vitorlázom. Úgy jöttem ide a vébére, hogy szeretnék az első 15-ben végezni, nem változott a célom, jó lenne, ha tudnám tartani a pozícióm és hasonló egyenletességgel tudnék vitorlázni, mint eddig”- mondta Vadnai Benjamin.

Jonatán a legjobbkor hozta az eddigi legjobb eredményét: egy 13. hely után hetediknek futott be zárásaként (pont a bátyja előtt), így hét pozíciót javítva 34. lett a kvalifikációban.

„Sokat dolgozunk azért, hogy ilyen kiélezett helyzetben is tudjunk koncentrálni és ne törjünk össze. Szerdán még nagy volt a szám, hogy simán meglesz az aranycsoport, de 13-mal kezdtem, így muszáj volt a végén valami jót húznom. A 6. futam előtt sikerült megnyugodnom és a feladatra koncentrálnom. Ezért is dolgozunk annyit sportpszichológussal. Nem vállaltam be nagy rizikót, de úgymond tudatosan kockáztattam kicsit. A jó rajt után középen fogtam a mezőnyt, mert tudtam, hogy 1-10-ben kell végeznem az aranycsoporthoz. Mostantól az összes jó együtt megy, most lehet menni előre, de kis hibákkal is nagyot lehet visszacsúszni. Az a célom, hogy kihozzam magamból a maximumot”- magyarázta Vadnai Jonatán.