Érdi vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta, nagyon élvezi a koronavírus-járvány miatti "karantént", amelyet egy Balaton-felvidéki kis faluban tölt. A közeli erdőben kerékpározik, fut, míg a kertben kialakított kis konditeremben tud edzeni - utóbbi kettőt edzésprogram alapján végzi -, és klubja közbenjárásával a saját hajójával vízre is tud menni úgy, hogy senkivel nem érintkezik.

A februári világbajnokságot egy tavaly novemberi sérülés nyomán kihagyta Érdi, mivel nem érezte magát százszázalékos állapotban, és a tokiói olimpiát szem előtt tartva edzőtáborba vonult.

"Örülök, plusz egy évem van fejlődni, hiszen elég fiatal vagyok. És hálás vagyok, hogy ki tudok menni a vízre" - fogalmazott a 22 éves magyar versenyző, aki Rióban már megtapasztalta az olimpia hangulatát.

Érdi Laser Radialban már rendelkezik indulási joggal a tokiói olimpiára.
"Az a célom, hogy éremmel jöjjek haza. Szerintem jó úton haladok efelé: jól érzem magam a hajóban, és kezdek újra fitt lenni" - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: még nem tudni, mikor indulhat újra a versenyszezon, ekkor lehet majd új célokat kitűzni, ám ő tartani szeretné magát az eredeti célkitűzéséhez.

Kép forrás: MVSZ

Fotó: Cserta Gábor