2019-ben kerültem a NAU370-es hajóosztályba, a FANTOM hajóra, ahol jelenleg is vitorlázom foredeck pozícióban. A legénység összetétele a hajón nem állandó: barátok és komoly vitorlázók alkotják a csapatot (többszörös Kékszalag győztesek).

Alkalmanként barátokkal is szoktam vitorlázni, de ez nem gyakori.

A legjobb, vitorlázáshoz kapcsolódó élményem a 2019-es maratoni hosszúságú Kékszalag, amely elképesztően összekovácsolta a csapatunkat: örültem,hogy megélhettem ennek az emberi oldalát.

A vitorlázásban legjobban a víz közelségét szeretem, valamint az állandó koncentráció adta izgalmat.

A tudásom fejlesztésére videókat és interjúkat nézek az online felületeken. Rengeteget kell még tanulnom, hogy a csapatom teljes értékű tagja lehessek: erre a tudásra való szomjazás ad extra motivációt.

Nőként eddig csak pozitív élményem van: velem nyitott és befogadó a hajós társaság. Van azonban bennem egy extra bizonyítási kényszer, hogy megmutassam az erőm, kitartásom és inteligenciám nőként. A vitorlázásban a nők számára szerintem több a lehetőség, mint az akadály: tehetséggel és csapatmunkával bármi elérhető.

Én kishajón kezdtem az alapokat, igazán jónak gondolom az akkor és ott szerzett tapasztalatot, így mindenkinek ezt ajánlom, aki el akarja kezdeni ezt a sportot.