A Magyar Vitorlás Szövetség közreműködésével a Generali Biztosító szakmai támogatása mellett az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. hajó felelősségbiztosítás kötésére online szolgáltatást dolgozott ki. A cég által működtetett oldalon az MVSZ tagjai gyorsan, könnyen, bankkártyás fizetéssel online köthetik meg a Generali Biztosító által hajósoknak kínált felelősségbiztosításokat.

„Egy ilyen online felület jó megoldást jelenthet az MVSZ tagság számára, ha biztosítást keresnek, mert korszerű, gyors és egyszerű megkötni" – mondta a hunsail.hu-nak Nemecz László, az Eurorisk munkatársa. Az oldalon minden vitorlás hajóra köthető Magyarországra érvényes felelősségbiztosítás - magyar hajólevél kell hozzá, amennyiben 5 méter feletti a hajó hossza. Határozatlan időre, vagy csak egy versenyre is lehet szerződni, az előbbi díját évente kell fizetni és a szerződés évfordulókor automatikusan megújul. A versenyre szóló kiterjesztés automatikus része a biztosítási fedezetnek.

A biztosítást ki lehet terjeszteni az európai szárazföld hajózható felszíni vizeire, valamint a Földközi-tenger európai országokhoz tartozó felségvizeire is. Jó hír a kisebb hajók tulajdonosai számára, hogy az 5 méter hossz alatti hajók külön – olcsóbb - díjszabás alá esnek. Öt hajótól pedig lehetőség van flottabiztosítás megkötésére is.

Ezenkívül lajstromköteles hajó estén, ha a kártérítési limit eléri az 50.000.000 Ft-ot, akkor automatikusan létrejön az MVSZ versenyeken szükséges felelősségvállalási nyilatkozat is, amit a VIHAR rendszerbe kell feltölteni.

További részleteket itt lehet olvasni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Mag Andrea, Szántó Áron